A Merkantil Bank Liga NB II. nyolcadik fordulójában csapatunk a Vasas FC ideiglenes otthonába, a Szusza Ferenc Stadionba látogat. A vasárnap 18 órakor kezdődő találkozó az M4 Sport élőben közvetíti.

Mindkét csapat a tabella első feléből várja az összecsapást, amely az eddigi elért eredmények alapján izgalmasnak ígérkezik. Csapatunk hat mérkőzés óta veretlen, ráadásul az utolsó négyet megnyerte, így a negyedik helyről várja a folytatást. A tabella ötödik helyét elfoglaló fővárosik pedig még nem szenvedtek verséget ebben a bajnokságban. Az viszont együttesünk javára billenti a mérleg nyelvét, hogy az utolsó négy mérkőzésen győztesen hagyta el a pályát, míg a fővárosiak négy döntetlent játszottak zsinórban. Ráadásul az sem túl jó előjel számukra, hogy együttesünk a Budaörs és a ZTE veretlenségi sorozatát is megtörte, mindkétszer idegenben.
– Megpróbáljuk folytatni ezt a sorozatot, hiszen az biztos, hogy nem feltartott kézzel lépünk pályára – mondta Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője. – A tabellán elfoglalt helyezésektől függetlenül különleges lesz ez a mérkőzés, hiszen mind a két csapatnak komoly NB I.-es múltra tekint vissza. A legjobb tudásunk szerint akarunk játszani. A fővárosiak nem véletlenül veretlenek, hiszen jó csapatuk van, de megpróbálunk meglepetést okozni, hiszen sokan a Vasat tarják az esélyesebbnek, de mint tudjuk, nem mindig az esélyesebb nyer.
A válogatott szünetben mindkét együttes edzőmérkőzés vívott. Csapatunk az NB I.-es Paks ellen ért el döntetlent, míg a Vasas a Ferencvárostól kapott ki egy góllal.
– A szünet alatt fújtunk egyet, feltöltődtek a játékosok. Bízom benne, hogy az eddigi lendületünket nem törte meg. Szeretnénk tovább folytatni a jó sorozatunkat – tette hozzá Waltner Róbert.
A találkozót Bognár Tamás vezeti majd, míg segítői Buzás Balázs és Kóbor Péter lesznek. Herzsenyák Áron vállát megműtötték, míg Horváth Ferenc betegséggel küzd, így ők ketten biztosan kihagyják a Vasas elleni mérkőzést.
Egy kis történelem#!#

 
A két csapat eddig harminc mérkőzést vívott egymással. Együttesünk számára minden bizonnyal az első a legemlékezetesebb, melyet 1975. augusztus 30-án, 22.000 néző előtt Burcsa Győző duplájával nyert meg, hiszen ekkor jutott fel előszőr az NB I.-be, s mindjárt győzelemmel mutatkozott be. Utoljára az NB II.-ben a 2014/2015-ös bajnoki évadban találkozott egymással a két együttes. Akkor a kaposvári mérkőzésen 3–1-re nyert csapatunk, míg a fővárosban gólnélküli döntetlen született.