Újabb vereséget szenvedett a Kaposvári Rákóczi a labdarúgó Soproni Ligában. A somogyiak a harmadik helyen tanyázó Győrt látták vendégül, és hiába vezettek a szünetben 1-0-ra, a második félidőben előbb egyenlített, majd a maga javára fordította a mérkőzést a Rába-parti gárda. A Rákóczi egymás után ötödször kapott ki.

A 2. percben bal oldali begurítás után Aleksidze lőtt 16 méterről mellé. Két perccel később jobb oldali szöglet után Zahorecz fejelt 8 méterről, és a labda centikkel kerülte el a jobb alsó sarkot. A 12. percben Koltai tette balról középre a labdát, Dordevic 6 méterről mellé fejelt.
A 15. percben aztán megszerezte a vezetést a Rákóczi! Koltai vesztette el a labdát a vendégek térfelének közepén. Stanic lecsapott rá, és 28 méterről a jobb felső sarokba bombázott, Szépségdíjas, remek találat volt! 1-0.
A 17. percben Balázs remek jobb oldali beadása után Szepessy fejelt kiszorított helyzetben mellé. A 22. percben bal oldali beadás után Petrók lőtt 5 méterről fölé – apró szépséghiba, hogy ezt Milinte kapuja előtt tette, szorult helyzetben. A 27. percben Junior tört kapura, 20-25 métert vezette a labdát, majd Józsi elsodorta. Villant a sárga lap. A szabadrúgást Stanic végezte el 22 méterről, és a labda kis híján beakadt a jobb alsó sarokba.
Lendületben maradt a Kaposvár#!# Stanic kapott jó labdát a tizenhatos vonalánál, majd Babic szorításában, 14 méterről, ballal lőtt, Stevanovic védett. Ezt követően Gujic remek passza után Oláh vette át a labdát, majd kiszorított helyzetben, balról, 7 méterről fölé lőtt. A 42. percben Fehér 30 méteres lövése után Milinte védett magabiztosan.
A 45. percben a kapura törő Gujicot kaszálta el Eugene – csak sárga lapot kapott érte…
A szünetben Pintér Attila másodszor is cserélt, és amint az várható volt, a Rába-partiak támadó szellemben léptek pályára a második félidőben.

Az 54. percben szép kaposvári támadás végén Junior lőtt jobbal 14 méterről mellé. Ezután a Győr vette át az irányítást. A vendégek fölényt harcoltak ki, és szinte folyamatosan a somogyi térfélen pattogott a labda. Előbb Kink lőtt 22 méterről, Milinte szögletre tolta a labdát, majd a 60. percben, jobb oldali beadás után Adilovic fejelt fölé. A 63. percben a Rákóczi hálójába került a labda, de Vad II. játékvezető les miatt érvénytelenítette Adilovic találatát. A 64. percben Kink lőtt 20 méterről fölé.
A 69. percben már valóban egyenlített a Győr. Adilovic jobb oldali beadása után Nicorec 8 méterről fejelt, és a labda Petrók testén irányt változtatva került a kaposvári kapu közepébe. 1-1.
A gól után újra a hazaiak vették át az irányítást, a győri kontrák azonban rendre nagy veszélyt jelentettek a somogyi kapura. A 80. percben megszerezték a vezetést a vendégek. Zahorecz szabálytalankodása után középről, 30 méterről lőhetett szabadrúgást az ETO. Az észt válogatott Kink állt a labda mögé, és védhetetlenül lőtt a bal felső sarokba… 1-2.
A 86. percben eldőlt a győzelem sorsa. Újabb lendületes győri támadás végén bizonytalankodtak a kaposvári védők#!# a helyett, hogy felszabadítottak volna, eladták a labdát. Érkezett Kink, és 15 méterről, ballal mesterien tekert a jobb felső sarokba. 1-3.

A bronzéremre pályázó győriek a második félidei teljesítmény alapján megérdemelten vitték el a pontokat Kaposvárról. A somogyiak pedig lassan elkezdhetnek kapaszkodni, nehogy végképp lecsússzanak a tabellán…

Kaposvári Rákóczi – Győri ETO 1-3 (1-0)
Kaposvár, 2000 néző. V.#!# Vad II.
Kaposvár#!# Milinte – Zahorecz, Petrók, Junior – Gujic, Maróti, Balázs, Pest K. (Reszli, 76.), Stanic (Godslove, 65.) – Oláh, Szepessy (Antanasijevic, 61.). Vezetőedző#!# Prukner László.
Győr#!# Stevanovic – Babic, Dordevic, Eugene (Pilibaitis, 46.), Szabó O. – Koltai (Adilovic, 41.), Fehér Z., Józsi, Kink – Nicorec (Dinjar, 80.), Aleksidze. Vezetőedző#!# Pintér Attila.
Gólszerző#!# Stanic (15.), illetve Petrók (69., öngól), Kink (80., 86.).
Sárga lap#!# Gujic (16.), Oláh (72.), illetve Józsi (27.), Eugene (45.), Nicorec (80.), Reszli (92.)