A Kaposvári Rákóczi ügyvezető elnöke, Illés János kedden délelőtt értékelte a hétfői eseményeket, Nikolics eladását és Oláh érkezését. A klubvezető úgy nyilatkozott#!# a házi gólkirályt a klub anyagi helyzete miatt voltak kénytelenek eladni a Videotonnak.

– A klubvezetés azon dolgozott az elmúlt hetekben, hogy a tavaszi szezonban az Oláh, Nikolic csatárduó szerepeljen a tavaszi szezonban a kaposvári csapatban – árulta el Illés János. – Természetesen ennek komoly anyagi vonzatai lettek volna, de ígéreteket kaptunk arra, hogy ennek meglesz az anyagi fedezete. A szponzori tárgyalások azonban eddig nem jártak sikerrel. A végsőkig kivártunk, de az egyesület anyagi helyzete nem javult, így ismét arra kényszerültünk, hogy játékos-eladásból stabilizáljuk a helyzetünket. Nikolics eladása tehát kényszermegoldás volt.

– Néhány hete megjelent a sajtóban, hogy Nikolic Kaposváron marad, mert nem érkezett érte komoly ajánlat. Ezek szerint a Videoton alaposan kitett magáért…

– Valóban több ajánlatot elutasítottunk az elmúlt időszakban, mert nem kínáltak annyi pénzt a játékosért, mint amennyit mi szerettünk volna kapni érte. A Videoton ajánlata megfelelt az igényeinknek, a jelenlegi helyzetben nehéz lett volna rá nemet mondani. A fehérváriak néhány napja keresték meg a Rákóczit, és hamar megállapodtunk. Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy a kényszer szülte ezt az üzletet. A szerződés anyagi részletei nem publikusak, annyit azonban elárulhatok, hogy jól járt a Rákóczi.

Az eddigi eladási rekordot Dusan Vasziljevics tartotta, aki 63 millió forintért szerződött Kaposvárról a Bundesligába. Információink szerint ezt az összeget jócskán sikerült túlszárnyalni Nikolic eladásával. Ha az anyagi oldalról közelítjük meg a hétfői eseményeket, a klubvezetés ismét jól teljesített, hiszen az elmúlt évekhez hasonlóan olyan játékost sikerült több tízmillió forintért eladni, aki korábban ingyen érkezett a somogyi megyeszékhelyre…