Bajnoki hajrára készül a Rákóczi NB I-es futballcsapata. A kaposváriak szombaton a Videoton otthonába látogatnak, aztán a Paks elleni hazai és a Ferencváros elleni idegenbeli találkozó zárja a tavaszt. A fiúk a 12. helyen állnak, és szeretnének feljebb lépni a tabellán. Ehhez bravúr kell Székesfehérváron.

Felemás a Rákóczi eddigi tavaszi mérlege, a győzelem-vereség sorozatot a Diósgyőr elleni döntetlen törte meg a legutóbbi fordulóban. A zöld-fehérek 33 ponttal a 12. helyről várják az utolsó három mérkőzést.
– A maradék három meccsbe mindent bele fogunk adni, jól szokott sikerülni mindig a véghajrá. A három pont megszerzése lehet a lényeg a Videoton ellen is. Tudjuk, hogy jó csapat, technikás, jó játékosai vannak, főleg a középpályán. csatárposzton erős, a labdát megtartó játékosuk van Torghelle személyében. Otthon eddig még nem kaptak ki, és remélem, megszakad ez a jó sorozatuk – mondja Bőle Lukács, a Kaposvári Rákóczi FC-től.

A fiatal középpályás hozzátette#!# a lendület és a győzni akarás sokat segíthet a célok elérésében. Bőle Lukács sérülése után a legutóbbi két meccsen már pályára lépett a Rákóczi csapatában, és meghálálta a bizalmat.

– Mindenképpen nagyon örülök, hogy több lehetőséget kaptam. Mondhatjuk, hogy egy gólpasszt adtam a Diósgyőr elleni találkozón, és remélem, a gólpassz átváltozik góllá, ezt a a hátralévő három meccsen szeretném folytatni – tette hozzá Bőle Lukács.
A kaposvári együttesből sérülés miatt Bank, Major, Horváth és Pavlovic hiányzik majd. A két csapat őszi mérkőzése 2-0-s fehérvári sikerrel ért véget a cukorgyári gödörben. Mind a két gólt  korábbi Rákóczi-játékos, Nikolics Nemanja szerezte.

A szombaton 18 óra 30 perckor kezdődő Videoton – Rákóczi találkozóról online közvetítésben számol be a kapos.hu internetes portál.