Szombaton az Üllői útról szeretne pontot rabolni a Rákóczi. A zöld-fehérek a labdarúgó NB I-ben a Ferencváros otthonában szerepelnek, és a cél az első idegenbeli pontszerzés tavasszal. Az angolos, agresszív futballt játszó Fradi ellen egy szervezett Kaposvárnak lehet esélye.

A Ferencváros ellen nem kell különösebb motiváció egyetlen magyar csapat számára sem, ez még akkor is igaz, ha a jelenlegi Fradi köszönőviszonyban sincs korábbi önmagával.

„Én úgy gondolom, hogy külön motiváció valóban nem kell, egy nagyon kemény, kellemetlen ellenfél, amely otthon, hazai pályán, egy kis bírói segédlettel nagyon komoly rivális, masszív ellenfél” – mutatta be ellenfelünket Házi László kapusedző.

A kaposvári csapat már többször bebizonyította, hogy ha tét van, forró hangulat, vagy éppen ellenséges környezet, akkor is eredményt tud produkálni. Most különösen fontos lesz a koncentráció.

„Ez így van, nagyon fontos mérkőzés, bár a többi is ugyanolyan fontos, a Fradi ellen igazából most egy idegenbeli bravúrra lenne szükségünk, mert itthon sok pontot elhullajtottunk, ha az erőfutballjukat ellensúlyozni tudjuk kombinatív játékkal, és a földön tudjuk tartani a labdát, ami nagyon fontos, mert ők ívelgetnek, akkor van esélyünk” – mondta a sérüléséből felépült Pest Krisztián.

Kaposvári oldalról a legnagyobb probléma tavasszal a gólszerzés. Az előre-játékban kissé gyengébben teljesít a csapat, a szokottnál is kevesebb helyzetet tud kidolgozni, és azokból még kevesebbet értékesít.

„Úgy gondolom, hogy ez szorosan összefügg a védőjátékkal és a középpályás játékkal is, helyre kell tenni mindenkinek magát, nem lehet kifogás az, hogy a többiek rontottak, mindenkinek a saját feladatára kell koncentrálni, és akkor talán van esélyünk” – tette hozzá Pest Krisztián.

A somogyiaknál Pest már teljes terhelést kapott, és csereként már akár pályára is léphet, mint ahogy Godslove is, Kovácsevics, Bank és Szepessy viszont még nem bevethető. A találkozó szombaton  fél hatkor kezdődik, a Kapospont és a Sonline internetes portálon nyomon követhetik a mérkőzés fejleményeit, csakúgy mint a Sport2 élő televíziós közvetítésében.

Kiss Ernő

Prukner László, a Rákóczi  edzője az nb1.hu-nak nyilatkozott a mérkőzés esélyeiről#!#

– Elsősorban saját magunkra kell koncentrálnunk, ha ez sikerül, akkor bármit el tudok képzelni, ha a korábbi hetek teljesítményét nyújtjuk, akkor problémáink is lehetnek. Úgy gondolom, hogy elég rámenős játékot próbál meg játszani a Fradi, sok ütközéssel, helyenként letámadással. A taktikus angol focit igyekeznek keverni a kombinatív játékkal, de pillanatnyilag ez még nem minden részletében működik tökéletesen, így nehéz kiszámítani, hogy melyik napon milyen napot fog ki a Fradi.