A Debrecenben edzőtáborozó Rákóczi FC második előkészületi mérkőzése is döntetlennel ért véget. Csapatunk ellenfele az NB II-es listavezető Nyíregyházi Spartacus volt. A román Firtulescu góljával vezetést szereztünk, a szabolcsiak a 73. percben egyenlítettek.

Együttesünk a z 5. percben szerzett vezetést a román Firtulescu szabadrúgásból, 20 méterről szerzett góljával. A folytatásban a kapuk keveset forogtak veszélyben, és kiegyenlített volt a játék. A második félidőben a Szpari veszélyesebben támadott, és ennek a 73. percben meg is lett az eredménye, amikor Szilágyi Péter egyenlített. A hajrában az exkaposvári Jánvári gólját les miatt nem adta meg a játékvezető, Szathmári lövése után pedig a kapufán csattant a labda. Több gól már nem esett, így 1-1-es eredménnyel ért véget a kilencven perc. 
A múlt héten szerződtetett két francia belső védő után egy román támadóval erősödött a Rákóczi kerete – jelentette be Illés János ügyvezető-elnök. A 21 esztendős Andrei Florean meggyőzte eddigi teljesítményével a szakvezetést arról, hogy erősítést jelenthet a tavaszi szezonra. A futballista a Bihor neveltje, az ősszel a Sageata Navodari játékosaként tizenegy mérkőzésen lépett pályára a román élvonalban. 
További friss hír, hogy Waltner és Jánvári után Babic szerződését is felbontotta a klub, Zámbó Bence pedig bejelentette távozási szándékát.
A csapat szombaton utazik haza Debrecenből, és keddtől itthon folytatja a munkát. A fiúkra vár még egy edzőtábor február 8, és 19. között a törökországi Antalyában.
Nyíregyházi Spartacus – Kaposvári Rákóczi FC 1-1 (0-1)
Debrecen.
Nyíregyháza I. félidő#!# Balogh – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei – Csordás, Sándor, Rezes, Huszák, Pákolicz – Bajzát. II.. félidő#!# Ovsiyenko – Polényi, Benkő (Szathmári), Mészáros, Jánvári – Reznek, Ulviczki, Paku (Patály), Kákonyi, Molnár – Szilágyi.
Rákóczi FC#!# Sengelia – Badis, Issaga, Coroian – Okuka, Balázs B., Kovács O., Florean – Alves, Acassio, Firtulescu. Cserék#!# Haruna, Bőle, Albert, Hadaró, Thiam, Kwon, Dominic, Földes, Murai.
Gólszerzők#!# Szilágyi (73.), illetve Firtulescu (5.)