Egy góllal kapott ki Székesfehérváron a Rákóczi futballcsapata az OTP Bank Liga 28. fordulójában. A kaposváriak jól kezdték a mérkőzést, majd átvette az irányítást a házigazda, és megszerezte a vezetést, a szünet után pedig növelte előnyét. A zöld-fehérek Thiam góljával szépítettek a 77. percben, de az egyenlítés már nem jött össze. 

Bátran kezdtek a kaposváriak az ezüstéremre hajtó Videoton otthonában, és a találkozó első tizenöt percében sikerült is meglepniük ellenfelüket. A 10. percben Safaric vette célba a kaput 17 méterről, Tujvel védett, Bőle szöglete után pedig Okuka fejelt mellé 7 méterről. A folytatásban erőre kapott a házigazda, és átvette az irányítást. A 18. percben Mitrovic lövése után védett Hajdúch kapus, hat perccel később pedig Szolnoki passzolt Paraíbához, aki három csel után lőtt az ötös sarka elől.  Hajdúch újra a helyén volt. 
A 29. percben vezetést szerzett a Videoton. Vitor Gomes indította a tizenhatos jobb sarka elől a lesen lévő Torghellét, aki – éppen emiatt – elengedte a labdát, középen érkezett Arturo Alvarez, és 10 méterről a kapu bal oldalába lőtt. 1-0. 
A 32. percben Alvarez három remek csel után lőtt 8 méterről fölé, három percre rá, Oláh passza után Tujvel kapus szabálytalanul állította meg Vrucinát a kapu előterében, de elmaradt a büntető. A 37. percben Szolnoki átadása után Torghelle lőtt 15 méterről Hajdúch ölébe. 
Jól kezdte a második félidőt a Rákóczi. A középkezdés után néhány másodperccel Vrucina lőtt balról, 8 méterről a kapusba. A 48. percben újabb lehetőség maradt ki#!# Balázs B. bal oldalról tette középre labdát, Vrucina átvette, majd 5 méterről lőtt, a kapus a kapufa segítségével védett. 
Az 53. percben növelte előnyét a házigazda.  Gomez jobbról ívelte előre a labdát, majd Torghelle fejelt Kovács I. elé, aki hat méterről a kapuba továbbított. 2-0. 
A folytatásban, egy belépő után  Bőlét kellett levinni a pályáról. A 66. percben, formás hazai támadás végén Szolnoki tette középre a labdát, Mitrovic pedig 20 méterről alig lőtt mellé.  A 74. percben, Gyurcsó szabadrúgása után Torghelle csúsztatott a kapu mellé. 
A 77. percben szépített a Rákóczi! Balázs B. jobb oldali beadása után Szolnoki szabadított fel, a csereként beállt 19 éves szenegáli Thiam azonban jól helyezkedett, és 17 méterről a kapu bal oldalába csavarta a labdát. 2-1. Szépségdíjas találat volt!
A hajrában már húzta az időt a Vidi, nem kapkodtak a fehérváriak, a Rákóczi viszont nem jutott el a kapuig, így nem változott a végeredmény. A kaposváriak egymás után negyedik idegenbeli mérkőzésükön szenvedtek vereséget. 
Videoton – Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (1-0)
Székesfehérvár, 2000 néző. V.#!# Solymosi.
Videoton#!# Tujvel – Szolnoki, Juhász, Caneira, Stopira – Alvarez (Gyurcsó, 72.), Gomes, Kovács I., Mitrovic (Tóth B., 72.), Paraiba – Torghelle (Lupeta, 84.). Vezetőedző#!# José Gomes
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka (Haruna, 65.), Kovács O., Hegedűs, Jánvári (Thiam, 74.) – Bőle (Addo, 57.), Safaric, Oláh, Pedro, Balázs B. – Vrucina. Vezetőedző#!# Prukner László
Gólszerzők#!# Alvarez (29.), Kovács I. (54.), illetve Thiam (77.)
Sárga lap#!# Gomes (44.), illetve Vrucina (17.), Oláh (94.)