U21-es válogatottunk Olaszország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban. A székesfehérvári mérkőzésen a vendégek magabiztos, 3-0-s győzelmet arattak. A kezdőcsapatban ott volt Balázs Benjámin, a Rákóczi támadója is, aki a gól nélkül végződött első félidőt töltötte a pályán.

Róth Antal a Gulácsi Péter – Szokol Zsolt, Fodor Ferenc, Kádár Tamás (Kálnoki-Kis Dávid, 71.), Sváb Dániel – Kiss Máté, Tajthy Tamás – Bódi Ádám (Gyurcsó Ádám, 83.), Gosztonyi András, Balázs Benjámin (Bertus Lajos, 46.) – Futács Márkó összetételű együttest szerepeltette a találkozón.

Az első negyedórában még kiegyenlített volt a mérkőzés, ezt követően fokozatosan átvették az irányítást az olaszok, akik több nagy helyzetet is kidolgoztak a mieink kapuja előtt, és több alkalommal is csak Gulácsi Péter bravúrjai kellettek ahhoz, hogy megőrizzük a gólnélküli döntetlent.
 
A fordulás után gyorsan megszerezték a vezetést a vendégek, Davide Santon cselezgetett a 16-os előterében, kitette a labdát a balösszekötő helyén érkező Alessandro Florenzi elé, aki azonnal középre passzolt, Manolo Gabbiadini pedig a bal sarokba csúsztatott (0-1). A gól után támadásban maradtak az olaszok, és a 66. percben egy szabadrúgás után a lepattanó labdát Gabbiadini 17 méterről, ballal a hálóba lőtte (0-2). A 82. percben megszerezte harmadik gólját is az olasz együttes, egy előrevágott labdát Destro szerzett meg Gulácsi előtt, középre passzolt, Fabio Borini pedig közelről az üres kapuba passzolt (0-3). A hajrában Futács Márkó megkapta második sárga lapját, a mieink tíz emberrel fejezték be a mérkőzést.
 
– Talán csak az első húsz percben alakultak számunkra elfogadhatóan a dolgok – mondta a lefújás után Róth Antal. – Ekkor még stabil volt a védekezésünk, ezért egyelőre én is értetlenül állok a későbbi játékunk előtt. Hozzá kell tenni, hogy tíz sérültünk van, és kiütközött a Serie A és az NB II közötti különbség is. Az írek elleni és a mostani meccs dinamikája teljesen más volt, össze sem lehetett hasonlítani a kettőt. A múlt heti mérkőzés bizonyította, hogy tudunk mi ennél gyorsabban, dinamikusabban is játszani, de ma ebből egy jottányit sem láthattuk egy nagyon jó olasz csapat ellen.