A szlovén második ligás NK Nafta Lendava ellen játszotta csapatunk az ötödik előkészületi mérkőzését, amely a második félidőben félbeszakadt.

Monszunszerű esőben vette kezdetét együttesünk újabb felkészülési mérkőzése. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék teljesen feláztatta a stadion játékterét, így nem alakult ki folytonos játék az első félidőben. Az első komolyabb helyzetre is sokat kellett várni. A 32 percben Damir Zeljko közeli lövését fogta magabiztosan Slakta Balázs. A félidő legnagyobb helyzete Szakály Attila előtt adódott. Középpályásunk a tizenhatoson belülre betörő Andorka Pétertől kapott remek labdát, de lövését Stjepan Ostrek kivágta a gólvonalról.
A második félidőt Vachtler Csaba óriási bombája vezette be, melyet sikerült kiütnie a szlovén hálóőrnek. Pár perc múlva azonban már ő is tehetetlen volt, amikor egy baloldali beadást Rajczi Péter passzolt a kapuba. Ezt követően nem sokkal félbeszakadt a mérkőzés, miután a vendégek cserejátékosai beszaladtak a pályára egy szabálytanság után. Nagy tömegjelenet alakult ki, majd a játékvezető lefújta a találkozót.
Artner Tamás#!# Egy nagyon jó és színvonalas labdarúgást játszó együttes ellen léptünk pályára. Az özönvízszerű eső miatt nehezen indult a mérkőzés, de mindkét csapat tudott alkalmazkodni a körülményekhez. A játékosok a fáradtság ellenére maximálisan odatették magukat, jól játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki és a vezetést is megszereztük. Vachlter Csaba személyében volt egy próbajátékosunk, akit sajnos kevés ideig tudtunk megfigyelni, így csak a következő napokban dől majd el, hogy leigazoljuk-e.
Kaposvári Rákóczi FC–NK Nafta Lendava 1–0 (0–0) félbeszakadt
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 150 néző. V.#!# Hegyi (Perák, Kertész).
Kaposvári Rákóczi FC#!# Slakta – Lakatos G., Bakos, Hadaró (Vajda R., a szünetben) – Nagy J., Ivancsics (Vachtler, a szünetben), Ur, Szakály A. (Fonyódi, a szünetben), Kollega K. – Rajczi, Andorka (Sóron, a szünetben). Vezetőedző#!# Artner Tamás.
NK Nafta Lendava#!# Valentic – Vörös, Ilic, Zivko, Malesevic – Ostrek, Novinic – Vinko, Zeljko (Marcius, a szünetben), Monjac –Roginic. Vezetőedző#!# Franc Fridl.
Gólszerző#!# Rajczi (58. p.).
Kiállítva#!# Vajda R. (61. p.), Fonyódi (61. p.), illetve Ilic (61. p.), Monjac (61. p.).