A hó egyelőre még nem, a Rákóczi játékosai azonban szép lassan szállingóztak hétfő délután, hiszen a zöld-fehér labdarúgóknak fél háromkor tulajdonképpen megkezdődött a tavaszi szezon, pontosabban az arra való felkészülés.

Már a legújabb szerzemény, azaz a Kaposvölgye VSC Nagyberkitől érkező Egejuru Godslove is Rákóczi-edzőszerelésben pompázott, sőt nagy üdvrivalgás fogadott egy az öltözőfolyosóra belépő régi-új játékost is, hiszen az ősszel kölcsönben a Diósgyőri VTK-t erősítő Kovács Zoltán visszatért Kaposvárra, s a somogyi megyeszékhelyen kezdi meg a felkészülést.

– A szokásos fizikai felméréssel kezdjük az évet – utalt Bali Péter erőnléti edző arra, hogy milyen foglalkozás vár, illetve várt 2010 első tréningjén a játékosokra. – Természetesen van egy előzetesen megtervezett edzésprogramunk, ám a hétfői eredményeket kielemezve és a korábbiakkal összehasonlítva a továbbiakban személyre szabottan végezzük a munkát. Év eleje ide vagy oda#!# a munkakedvvel és a hozzáállással semmi probléma nincs, ahogy korábban sem volt.

A gyúrószobában talán a szokásosnál is nagyobb volt az élet, a többség ugyan csak mérlegelésre érkezett, de néhányan Néber Árpád csapatorvos „rendelési idejét" is kihasználták. – Bank István egyelőre csak különmunkát végezhet, Farkas Zoltán pedig azzal együtt, hogy még injekciókúrán van, már teljes intenzitással tréningezik – mondta a Rákóczi csapatorvosa. – A kezén feszítőín-szakadást szenvedett Bogdán Gábort viszont kedden megoperálom a marcali kórházban, de ezzel együtt szerdán már bekapcsolódhat a felkészülésbe. A visszatérésre ennél jóval többet kell várnia Kovácsevics Róbertnek, aki keresztszalagműtéten esett át.

– Pillanatnyilag egyetlen próbajátékos sincs nálunk, de az előttünk álló időszakban előfordulhat, hogy megnézünk néhány labdarúgót – fogalmazott Illés János, a Rákóczi ügyvezetője. – Azt szeretném hangsúlyozni, hogy csak akkor igazolunk, ha az adott játékos többre hivatottnak látszik, mint aki jelenleg a posztján játszik. A másik eshetőség pedig, hogy olyan labdarúgót szerződtetünk, aki egyértelműen erősítést jelent.

A Kaposvári Rákóczi FC február 3-10. között a horvátországi Pulában edzőtáborozik, ahol a tervek szerint négy felkészülési mérkőzésen lép pályára. A további edzőmeccseket illetően még igen vegyes a kép, ám az már biztos, hogy január 23-án 13 órakor hazai pályán a Cibalia csapatát, február 13-án pedig a Medimurje Cakovec együttesét látják vendégül a zöld-fehérek. Ezek mellett január 20-án, 27-én és 30-án is pályára lép Prukner László gárdája.

Temesvári Iván
SONLINE