A fővárosban folytatja bajnoki szereplését együttesünk a Merkantil Bank Liga NB II. 19. fordulójában. A vasárnap 13 órakor kezdődő összecsapást Lovas László vezeti majd, míg segítői Király Zsolt és Mohos Milán lesznek.

Vasárnap a féltávjához érkezik a másodosztályú labdarúgó-bajnokság. Az őszi szezon utolsó fordulójában csapatunk a Soroksár SC vendégeként lép majd pályára. A budapestiek a kilencedik helyről várják az összecsapást. Soron következő ellenfelünk jelenleg az egyik legrosszabb formában lévő gárda a másodosztályban, hiszen öt mérkőzés óta nyeretlenek. Ennél rosszabb mutatóval csak a sereghajtó Mosonmagyaróvár rendelkezik. Ennek ellenére nem szabad lebecsülni a Soroksárt, hiszen eddig hét győzelmet arattak Lipcsei Péter tanítványai, akik a listavezető Gyirmótot és a feljutásra is esélyes Vasast is verték.

– Ebben a kiegyensúlyozott bajnokságban nincs könnyű ellenfél – mondta Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője. – Arra nem szabad alapozni, hogy a Soroksár a legutóbbi öt meccséből rosszul jött ki. Megnéztem a Nyíregyháza és Békéscsaba elleni mérkőzésüket mindegyiken domináltak, annak ellenére, hogy ezeken csak egy pontot szereztek. Jó csapat a Soroksár, csak egy győzelemmel maradnak el tőlünk, a gólkülönbségük pedig hasonló a miénkhez. Ebben a kiélezett bajnokságban az a csapat nyer, amelyik fegyelmezettebb, betartja a taktikai utasításokat és jobban akarja a győzelmet. Vannak különbségek az egyesületek között, de nem nagy, így akár a tabella hátsó felébe lévő is megverheti az elsőt.

Együttesünk az előző fordulóban, a hajrában engedett ki két pontot a kezéből, amellyel már a harmadik helyen állna. A Dorog elleni találkozó után Waltner Róbert igen kritikusan nyilatkozott.
– A Dorog ellen fegyelmezetlenségből kaptunk gólt – mondta a vezetőedzőnk. – Mindenkinek elmondjuk, hogy egy szögletnél kinek kell mennie az emberrel, ez nem történt meg, így nem nyertük meg a mérkőzést. Megvan, hogy kinek hova kell állnia a szögleteknél, de valaki elhagyta a pozícióját, ez taktikai fegyelmezetlenség. Ez nem fordulhat elő többet, mert így a jövőben is pontokat fogunk veszíteni. A meccs összképe alapján nem biztos, hogy veszítettünk két pontot, hanem nyertünk egyet, mert akár ki is kaphattunk volna, annak ellenére, hogy vezettünk. Pogacsics Krisztián több nagy védést is bemutatott, a döntetlen igazságosnak mondható. Mégsem voltam ezzel elégedett, mert többet vártam, legfőképp mentalitásban.
A Sorossár SC elleni mérkőzés keretében már ott lehet Nagy Richárd, aki az előző fordulóban letöltötte eltiltását. Együttesünkre az idei évben további két bajnoki, illetve egy Magyar Kupa mérkőzés vár.