A keddi Magyar Kupa-búcsú kissé árnyalta az elmúlt hetek összteljesítményét, de mindenképpen biztató, hogy a Rákóczi az OTP Bank Ligában 16 ponttal a 9. helyről várja a folytatást. A diósgyőri találkozó két hősét, Balázs Benjámint és a gólt szerző Horváth Tamást faggattuk. 

Horváth Tamás– Nyerni mentünk, próbáltuk őket letámadni, nem engedtük nekik kihozni a labdákat – emlékezett vissza Horváth Tamás a mérkőzésre. – Nagyon örülök, hogy felépültem, és újra tudok játszani a csapatban. A védelem igazán jól működik; jó, hogy tudtunk egymás után kétszer nyerni, örülök, hogy egyre egységesebbek vagyunk.
A kaposváriak tehát a Siófok elleni győzelem után újra három ponttal gazdagodtak, így már a kilencedik helyen állnak a tabellán. 
– A meccs előtt azt láttam mindenkin, hogy nagyon felpörgött – tette hozzá Balázs Benjámin. – Ez annak is szólt, hogy a volt edzőnk ellen játszottunk, mindenki motivált volt. A pályán mindenki segítette a másikat, biztattuk egymást, ennek az eredménye lett, hogy sikerült nyernünk idegenben. A védelem nagyon jól muzsikál, és a kapusunk is remek formában van. 
Balázs BenjáminA diósgyőri gólpasszt adó Balázs Benjámin az elmúlt két mérkőzésen új poszton kapott lehetőséget, és támadóként is beváltotta a hozzá fűzött reményeket. 
– Jól érzem magam. Kötetlen poszt, mindenhol feltünhetek a pályán, nem csak a szélen kell játszanom. Úgy érzem, elég jól megoldottam a feladatot, remélem, a mester ezután is számít rám ezen a poszton – tette hozzá Balázs Benjámin, aki meghívót kapott a Ligaválogatott jövő heti összetartására. 
Vasárnap délután hazai környezetben, NB I-es rangadó következik a Videotonnal. 
– Mindent megteszünk azért, hogy folytatódjon a jó sorozatunk – mondta a két saját nevelésű fiatal.

A középmezőny elég sűrű, egy újabb győzelem akár a negyedik-hatodik helyre is repíthetné a társaságot. Persze, mindenki jól tudja, hogy a fehérváriak ellen nem lesz könnyű a dolga a kaposvári csapatnak. De ne feledjük#!# a Rákóczi, bajnoki mérkőzésen szeptember 22-e óta nem kapott gólt..