A Debrecen együttesét fogadta az év utolsó bajnokiján csapatunk. Az OTP Bank Liga tizenhatodik körében rendezett találkozón végül magabiztos sikert aratott együttesünk, amely nagyszerű futballt bemutatva tartotta otthon a három pontot.

 

Kellemes emlékekkel, de nem túl jó formában várta csapatunk a találkozót, hiszen a legutóbbi nyolc mérkőzésen nem tudtunk pontot szerezni az élvonalban, ezt a rossz sorozatot pedig a DVSC ellen szerették volna megszakítani labdarúgóink. Ez a bravúr idegenben sikerült, így a sok negatív előjel mellett volt egy pozitív is a találkozót megelőzően. A kezdő sípszót előtt Fodor Marcellnek járt a taps, aki századik NB I-es meccsén lépett pályára a DVSC ellen, majd pár perc múlva Ádám Martinnak is, aki remekül csapott le egy labdára, de Kosicky Tomas szöglete tudott menteni, amely után Balázs Zsolt kevéssel fejelt fölé. Csapatunk jobban futballozott, s ez gólban is megmutatkozott, hiszen Balázs Zsolt fejelt a jobb alsóba, miután Vachtler Csaba varázsolta a fejére a labdát egy kipattanót követően. A gól után próbálta átvenni az irányítást a Loki, ez sikerült is a vendégeknek, de rengeteg volt az eladott labdájuk, így sok veszélyt nem tudtak kialakítani. Ezzel szemben csapatunk kontrái folyamatos veszélyt jelentettek, de az utolsó passzokba sok hiba csúszott, így csak egyet tudtunk lövéssel befejezni, azonban ekkor Kosicky Tomas védett nagyot. Az első játékrész utolsó percében azonban átszakadt a gát: Nagy Richárd tette ki a labdát a bal szélre Csiki Norbertnek, aki egy az egybe megverte Bényei Balázst, majd az alapvonalról visszatette a labdát a középen érkező Nagy Richárdnak, aki a bal alsót vette célba, de Szatmári Csaba lábán irányt változtatott a labda, amely így a kapu közepében kötött ki, öngól.

A második félidőben csiki-csuki játékkal növelte háromra az előnyt Nagy Richárd, aki első NB I-es gólját jegyezte. Játékosunk Csiki Norberttel játszott össze a Loki tizenhatosának jobb oldalán, majd egy kényszerítő után közelről lőtt a kapuba. Egy perccel később azonban a vendégek is örülhettek, hiszen Babatunde Adeniji jobb külsővel bombázott a kapu jobb oldalába. A gólváltás még nagyobb iramra ösztönözte a feleket. A debreceniek rohamoztak, csak a támadásépítéssel voltak elfoglalva, de hiába alakítottak ki számtalan helyzetet, a védelmünk remekül állta a sarat, s ha már mindenki verve volt, akkor Pogacsics Krisztián állta a labda útját. Kapusunk ezen a mérkőzésen is több bravúrt mutatott be, amely nagyban hozzájárult a sikerhez, mint, ahogy az is, hogy Csiki Norbert és Nagy Richárd rendeszeresen el tudott húzni a széleken, középen pedig Szakály Attila, Balázs Zsolt és Ádám Martin jelentett veszélyt. Csapatunk akárcsak az első, a második félidő utolsó percét is góllal tette emlékezetessé: Ádám Martin passzolt jó ütemben a bal oldalon érkező Tömösvári Bálint elé, aki egy csel után a bal kapufa segítségével szerezte meg első találatát az élvonalban.

Csapatunk igen emlékezetessé tette az év utolsó mérkőzését, s ami kiemelten fontos győzelemmel várhatja az újesztendőt.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Debreceni VSC 4–1 (2–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1169 néző. V.: Bognár T.(Huszár B., Király K.).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Fodor M. – Szakály A., Nagy J. –Nagy R., Balázs Zs. (Nagy K., a 85. p.), Csiki (Tömösvári, 88. p.) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.
Debreceni VSC: Kosicky – Bényei (Kundrák, 76. p.), Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi J. – Bódi, Tőzsér, Haris, Varga K. (Kinyik, 58. p.) – Trujic (Adeniji, a szünetben), Garba. Vezetőedző: Herczeg András.
Gólszerzők: Balázs Zs. (10. p.), Szatmári Cs. (45. p. – öngól), Nagy R. (49. p.), Tömösvári (90. p.), illetve Adeniji (50. p.).
Sárga lap: Vachtler (42. p.), Ádám M. (56. p.), Szakály A. (83. p.), illetve Tőzsér (42. p.), Bényei (66. p.), Szatmári Cs. (74. p.).

Kaposvári Rákóczi FC - Debreceni VSC
2019. december 14.