Túl vagyunk egy nagyon jó Paks elleni meccsen, most pedig újabb nehéz összecsapás következik a Kaposvár ellen. A múlt héten vesztettünk két pontot, most mindenképpen szeretnék itthon tartani mind a hármat.” – mondta Mészáros Ferenc a pénteki sajtótájékoztatón.

A PMFC hazai környezetben fogadja a szomszédvár Kaposvárt, így igazi rangadónak is felfogható a szombaton 18 órakor kezdődő találkozó. Az elmúlt fordulók nyeretlenségi sorozata után kell a sikerélmény a csapatnak. „Nem győztünk az elmúlt mérkőzéseken, ami miatt egy kis mentális fáradság érződik a társaságon. Fontos lenne a siker most, így azon dolgoztunk a héten, hogy felfrissítsük a fiúkat.” – árulta a vezetőedző.
A paksi találkozót sokáig emlegetni fogják a szurkolók, hiszen ilyen fordulatos és gólokban gazdag összecsapást nem gyakran látni. „Sok a négy kapott gól, de ne feledjük el azért, hogy mi is négyet lőttünk, ráadásul idegenben az élvonal egyik igen erős együttesének.  – utalt még vissza az előző fordulóra Mészáros Ferenc. – Nem szoktam ilyet mondani, de a Kaposvár ellen egy nehéz mérkőzésre számítok, nem lehet őket egy legyintéssel elintézni. Agresszív és stabil csapat, de mi azon leszünk, hogy megverjük őket.”
A pécsi vezetőedző nem számíthat Nagy Olivérre, a fiatal játékosnak ugyanis sárga lapok miatt ki kell hagynia az összecsapást. Ott lesz viszont Andorka Péter, aki az elmúlt héten századik alkalommal lépett élvonalban pályára. „Nehéz volt kiharcolni a csapatba kerülést, most meg azon kell keményen dolgozni, hogy benn is maradjak. Amikor ideérkeztem, nem voltam a legjobb állapotban, de a szakmai stáb segítségével igyekeztem kijavítani a hibákat.” – árulta el a csatár. „Péter hozzáállása az elejétől kezdve példaértékű.” – erősítette meg Mészáros Ferenc is.
Szombaton ő is és a csapat is bizonyíthat a Stadion utcában 18 órától a Kaposvári Rákóczi ellen. 
A Pécs várható összeállítása#!#
Dibusz – Regedei, Petrók, Todorovics, Marovics – Horváth Zs., Lantos, Pintér A., Demjén – Andorka, Bajzát