Kéthetes pihenő után folytatódik a Soproni Liga NB I-es labdarúgó-bajnokság. A 7. fordulóban a – legutóbbi eredményei alapján – jó formában lévő Budapesti Vasas vendége lesz a Kaposvári Rákóczi FC. A somogyiak szombaton 19 órától lépnek pályára a fővárosban. A találkozó előtt a Rákóczi középpályása, a Vasas egykori játékosa, Maróti Béla nyilatkozott honlapunknak.

 – Az elmúlt három fordulóban két döntetlent és egy vereséget jegyzett a Rákóczi. Most meglesz a győzelem?
– A tabella közepe elég sűrű, így nagyon fontos lenne mindkét csapatnak a három pont. Nem titkolom, mi mindenképpen győzni megyünk Budapestre.

– Mivel töltötte a csapat a bajnoki szünetet?
– A két hét komoly munkával telt, volt egy nemzetközi edzőmérkőzésünk is, amely annak ellenére, hogy félbeszakadt, hasznos volt számunkra. A kemény edzések hatására úgy érzem jó kondicionális állapotba kerültünk. Az utóbbi napokban pedig már a taktikai elemek gyakorlásáé volt a főszerep. Úgy érzem, mindenki teljes erőbedobással készül a Vasas ellen, és begyűjthetjük a három pontot.

– A Vasas csapatának játékerejét milyennek ítéli meg?
– Nehéz megítélni a valós erejüket. Rosszul kezdték a bajnokságot, az utóbbi időben viszont zsinórban nyerték a mérkőzéseiket. Talán emiatt kicsit alábecsülnek minket, és ezt megpróbáljuk kihasználni.

– Ön volt a Bp. Vasas játékosa is. Milyen emlékeket őriz a piros-kékekről?
– A Vasasnál kezdtem az NB I.-es labdarúgó pályafutásomat. Veszprémből igazoltak le annak idején Mezey György kérésére. Szép idők voltak, szerettem ott lenni, szimpatikus volt a légkör és a csapat is, de Kaposváron jobban szeretek futballozni. Nem véletlenül jöttem vissza a Rákóczihoz, és mostanra úgy érzem, hogy sikerült a „visszailleszkedés” számomra.

– Lesznek-e a hiányzóik a szombati mérkőzésen?
– Grúz Tamás boka-, Farkas Zoltán térdsérüléssel bajlódik, rajtuk kívül Bogdán Gábor és Reszli Gábor kisebb betegséggel bajlódik. Ettől függetlenül, nem kizárt, hogy szombaton pályára lépjenek.