Fontos mérkőzés vár csapatunkra az OTP Bank Liga NB I. 15. játéknapján, amikor is Zalaegerszegen szólítják pályára labdarúgóinkat szombaton 17 órakor.

 

Igazi hatpontos találkozó vár labdarúgóinkra az év utolsó idegenbeli fellépésén. Együttesünk ugyanis öt pontos hátrányban van a szintén kieső helyen álló ZTE gárdájával, s a már bent maradást érő helyen lévő Pakssal szemben. Ezt a hátrány szombaton akár két pontra is lehet csökkenteni.

– Mindent megteszünk annak érdekében, hogy két pontra csökkentsük a hátrányunkat – jelentette ki Waltner Róbert, csapatunk edzője. – Úgy gondolom, hogy jó úton haladunk, függetlenül attól, hogy vereséget szenvedtünk a Fraditól. A csapaton lehetett látni a fejlődést, pedig volt egy eltiltottunk Szakály Attila személyében, aki egy kulcsjátékos és hiányzott is a játéka. Ennek ellenére egy nagyon jó meccset játszottunk, de bánt, hogy a fejlődés nem mutatkozik meg pontokban. Bárki ellen játszunk, mindenki győzni akarunk, függetlenül attól, hogy ki az ellenfél. Soha nem úgy küldöm ki a csapatot a pályára, hogy jó az iksz. A ZTE elleni számomra mindig egy furcsa mérkőzés, de bízom benne, hogy pontokkal fogunk hazatérni. Ehhez az kell, hogy jobban jöjjünk ki a fordulópontokból, használjuk ki az ellenfél hibáit. 

Az őszi összecsapás igen szerencsétlenül alakult csapatunk számára, hiszen Nagy Krisztián korán kiállították, majd egy véleményes büntetőt és bombagólt is kaptunk, valamit egy érvényes találatunkat nem adta meg a játékvezető, a ZTE pedig négygólos sikert aratott.

– Akkor korán emberhátrányba kerültünk, ezt pedig minden csapat megérzi – mondta Waltner Róbert. – Elég, ha a Fradi említem példaként, amely a héten kikapott a Magyar Kupában a másodosztályú Békéscsabától. Mi sem bírtuk el az emberhátrányt, sőt a fordulópontból is rosszul jöttünk ki, hiszen a második félidő elején, tíz emberrel szereztünk egy szabályos gólt, de nem adták meg. Soha nem tudjuk meg, hogy milyen mérkőzés alakult volna akkor ki. A múlton már nem tudunk változtatni, de a jövőt az mi alakítjuk, s bízom benne, hogy az számunkra nézve pozitív lesz. 

Csapatunkban öt sárga lapos eltiltás miatt Vachtler Csaba nem léphet pályára, valamint betegség következtében Ádám Martinra és Csiki Norbertre sem számíthat a szakmai stáb.