Döntetlennel mutatkozott be hazai közönség előtt a Kaposvári Rákóczi FC. A horvát Varteks Varasdinnal vívott felkészülési mérkőzés 1–1-es döntetlent hozott. A Rákóczi gólját a próbajátékon szereplő ghánai Michel szerezte.

Rekkenő hőség fogadta a csapatokat, ennek ellenére igazán jó iramú mérkőzést láthattak az a Rákóczi-stadionba kilátogató nézők. A 13. percben Jawad lövését blokkolta kézzel a 16-oson belül az egyik horvát védő. A jogosan megítélt büntetőből pedig Michel juttatta vezetéshez a kaposváriakat. Egy perccel később a túloldalon történt szabálytalanság a büntető területen belül, így a Varazsd is lőhetett egy 11-est, ám a jobbra vetődő Kovács Zoltán védeni tudott. 

Az első félidő további részében több góllal kecsegetető akciót is vezetett a Rákóczi, és Grúz, Michel, valamint Jawad is növelhette volna a zöld-fehérek előnyét. 

A második félidőben már kevesebb kaposvári helyzetet,  sok cserét és egy vendéggólt láthatott a közönség. A Kaposvári Rákóczi FC együttesében ezúttal is több próbajátékos kapott szerepet. Sorsukról várhatóan hamarosan dönt a szakvezetés. 

– Az eredmény nem rossz, de játékban egy kicsit többet vártam – mondta a találkozó után Sisa Tibor, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Azonban figyelembe kell venni, hogy ezúttal is sok tesztelésen lévő játékos lépett pályára a második félidőben. 

A Kaposvári Rákóczi július 13-án, kedden 18 órakor a Slaven Belupo vendégeként lép Horvátországban.

Kaposvári Rákóczi FC–Varteks Varasdin (horvát) 1–1 (1–0)

Kaposvár, 250 néző. Vezette#!# Böröczi
Rákóczi FC#!# Kovács Z. (Milinte) – Okuka (Petrók), Grúz (Alic), Zsók, Lelkes (Sasa, Keresztes) – Gujic (Silva), Pedro, Hegedűs D. (Balázs B.), Jawad (Lipusz) – Michel (Bozsik), Oláh L. (Godslove)
Gólszerzők#!# Michel (a 13. perc, 11-esből), illetve Kokot (a 82. percben).