A Diósd ellen lépett pályára a már hat tétmérkőzés óta veretlen Rákóczi FC az NB III. Nyugati csoportjának 15. fordulójában. A mieink gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, s a vezetést is megszerezték, majd a második félidőben kiütötték ellenfelüket.

Az egész napos esőzés miatt kétséges volt, hogy megrendezhetik-e a mérkőzést, végül a centerpálya melletti műfüvesen találkoztak egymással a csapatok. Ahogy arra számítani lehetett, gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a Rákóczi. A hatalmas mezőnyfölény már a 16. percben meghozta az eredményt#!# Kertész Tamás beadását követően Hujber Tamás gurított a hálóba (0–1). 
A folytatásban is sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de a szünetig nem tudtunk újabb, érvényes gólt szerezni. Vadas Zalán, majd Hujber találatát lesállás miatt érvénytelenítette a játékvezető. Kertész, egy egyéni akció végén, már csak a kapussal állt szembe, aki bravúrral védett, a kipattanót pedig Nagy Krisztián lőtte a felső lécre. Hadaró szabadrúgása után centikkel kerülte el a kaput a labda, Nagy János beadása után Hujber csúsztatott mellé.
A második félidő is kaposvári helyezettel indult, Havas Attila fejese kerülte el a hazai kaput, ezt követően viszont beindult a gólgyártás. Az 54. percben a Nagy Krisztián buktatásáért megítélt szabadrúgást Vadas Zalán laposan lőtte a jobb kapufa segítségével a hálóba (0–2). Ezután Hujber-parádé következett a pályán#!# remek formában lévő játékosunk egymás után háromszor is bevette a diósdiak kapuját. A 63. percben Kertész remek passzából (0–3), nyolc perccel később Nagy Krisztián és Jovánczai Zoltán remek összjátéka után (0–4), a 82. percben pedig Házi Bence centerezését követően (0–5) szerzett újabb gólokat.
Ráadásként Házi László vezetőedző a 71. percben újoncot avatott#!# először lépett pályára a felnőtt csapat bajnoki találkozóján Vajda Roland. Ezúttal esélyt sem adtunk a házigazdáknak, és újabb magabiztos győzelmet arattunk.

Diósd–Kaposvári Rákóczi FC 0–5 (0–1)
Diósd, 50 néző. V.#!# Újhelyi (Ambrus, Pipicz)
Diósd#!# Román – Szmola (Jacsmainik, 46.) Molnár G., Fogas, Schmindtka, Sándor N., Balázs G., Wágner, Cservenka, Bánhidi, Novák (Földi, 46.). Vezetőedző#!# Nahóczky Attila
Rákóczi FC#!# Somodi – Nagy J., Ludánszki, Havas, Hadaró – Márton, Vadas – Kollega (Vajda R., 71.),  Nagy K. (Házi B., 76.), Kertész (Jovánczai, 62.) – Hujber. Vezetőedző#!# Házi László
Gólszerzők#!# Hujber (16., 62., 69., 80.), Vadas (58.)
Sárga lap#!# Schmidtja (32.), illetve Márton (65.)
Házi László#!# – A diósdiakkal egyeztetve kértük, hogy a műfüves pályán játsszuk le a mérkőzést, és örülünk, hogy ehhez minden illetékes hozzájárult. Már az első félidőben sok helyzetet kidolgoztunk, de ekkor még csak egy gólt szereztünk. A szünetben pontosabb játékot kértem, és a második félidő már extra volt. Kiemelném Hujber Tomi teljesítményét, aki négyszer is a hálóba talált. Úgy gondolom, ha nem ilyenek a körülmények, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, de természetesen nem vagyunk elégedetlenek. Ma jól működött a csapat, gratulálok a sikerhez a fiúknak!