Súlyos vereséget szenvedett Kecskeméten a Kaposvári Rákóczi NB I-es futballcsapata. Az OTP Bank Liga második fordulójában első idegenbeli mérkőzését játszotta a somogyi együttes, és már a 31. percben három góllal vezetett a házigazda. A találkozó 4-0-s eredménnyel ért véget.

Tavasszal 4-1-re nyert a Kecskemét a Széktói-stadionban a kaposváriak ellen. A Rákóczi hívei most reménykedtek a pontszerzésben, de ezúttal még a tisztes helytállás sem jött össze. 
A 2. percben Radanovic állította meg Bőlét a tizenhatos vonalánál, a szabadrúgást Peric a sorfalba lőtte. Három percel később Savic szöglete után a kaposvári együttesben újonc kapus, a szlovák Hajduch öklözte a mezőnybe a labdát. A 7. percben Katona lőtt 30 méterről fölé.
A 10. percben megszerezte a vezetést a Kecskemét. Alempijevic adta jobbról középre a labdát, az érkező Foxi pedig 6 méterről a kapu bal oldalába továbbított. 1-0.
A 13. percben belőtte második gólját az európai porondtól kazahsztánban búcsúzó hazai csapat. Alempijevic nagyot futott a jobb oldalon, majd Foxi elé tálat, aki 14 méterről, fordulsából a kapu jobb sarkába lőtt. 2-0.
Ezután is lendületben maradt a hazai együttes, Cukic 25 méterről lőtt fölé a 17. percben. Válasz gyanánt Grumic kapott remek indítást a bal oldalon, beadására Peric érkezett, aki egy csellel lövőhelyzetbe is került, de az utolsó pillanatban Balogh tisztázott előle. A 23. percben, Foxi-Cukic összjáték végén a szerb vette célba a somogyi kaput, de az egyik védőben elakadt a labda. A 24. percben Hajduch tudását tesztelték a kecskemétiek. A kapus előbb Savic 18 méters lövését védte, majd Gyurcsó próbálkozását hárította.
A 31. percben már 3-0 volt az eredmény… Zsók buktatta Alampijevicet, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Savic laposan a bal alsó sarokba lőtte a labdát. 3-0.
Négy perc sem telt el, és Tököli került helyzetbe, de szerencsére az emelést a kapus megfogta. A 35. percben kettőt is cserélt Sisa tréner. Gujic helyett Jánvári, Bőle helyett Pavlovic lépett pályára. A 42. percben Tököli próbálkozott újra a góllövéssel, a gyenge emelés után Hajduch lehúzta a labdát.
Nem indult túl jól a második félidő sem… Az 53. percben Tököli adott pontos labdát Gyurcsónak, aki 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 4-0.
Grumic egy 23 méteres lövéssel vétette észre magát, aztán sokáig csak a mezőnyben pattogott a labda. A 70. percben Foxi 21 méteres, nagy lövése után alig szállt mellé a labda. Három perccel később, Kulcsár szöglete után Hegedűs 6 méterről fejelt kapura, Ribánszki bravúrral védett. A 76. percben a csereként beállt Bertus senkitől sem zavartatva 25 méterről lőtt, alig fölé.
Kecskeméti TE-Ereco – Kaposvári Rákóczi FC 4-0 (3-0)
Kecskemét, 3000 néző. V.#!# Veizer
Kecskemét#!# Ribánszki – Alempijevic (Koszó, 60.) Radanovic (Bertus, 69.), Balogh B., Mohl – Gyurcsó, Ebala, Savic, Cukic, Foxi (Stokic, 79.) – Tököli. Vezetőedző#!# Tomislav Sivic
Rákóczi FC#!# Hajduch – Okuka, Zsók, Bank, Gujic (Pavlovic, 35.) – Hegedűs, Pedro – Bőle (Jánvári, 35.), Peric, Katona – Grumic (Kulcsár K., 60.). Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Gólszerző#!# Foxi (10., 13.), Savic (31., 11-esből), Gyurcsó (53.)
Sárga lap#!# Radanovic (2.), Cukic (85.), illetve Jánvári (89.)

* * *
A két szakvezető a mérkőzést követően nyilatkozott a kesport.hu számára.

Sisa Tibor#!# – Tavasszal szinte ugyanilyen mérkőzést játszottunk, deja vu érzése van az embernek. Több játékos is enerváltan játszott a meccsen. Talán a harmadik kapura lövésnél már 3-0 volt. Eddig is tudtuk, hogy nem lesz egyszerű és könnyű. Voltak jó teljesítmények is és rosszak is. A második félidőben többet birtokoltuk a labdát, helyzetecskéket is kialakítottunk, de 4-0 a vége. Megdicsérném Jánvárit, aki élete első NB I-es meccsén fel tudta venni a ritmust.
Tomiszlav Szivics#!# – Ilyenkor könnyű okosnak lenni. Nagyon nehéz meccsre számítottunk. Kemény sorozaton vagyunk túl, sokat is utaztunk. A mai meccsen sikerült könnyen gólokat rúgnunk, és utána futballoznunk is. Okosan játszottunk, nem rohantunk. A múltkor kritizáltam a saját játékosaimat, most viszont szeretnék gratulálni nekik, mert kitettek magukért. A közönségnek is megköszönném, mert tudták, hogy kell a segítség. Fontos három pontot szereztünk.