Kétgólos vereséget szenvedett horvátországi túrájának első mérkőzésén a Rákóczi. Csapatunk számos gólhelyzetet kidolgozott, ám a befejezések nem sikerültek. A hajrában a horvát első osztály harmadik helyén álló Lokomotiva Zegreb két gólt szerezve döntötte el a maga javára a mérkőzést.

Jó minőségű pályán, napsütéses időben, de csípős hidegben került megrendezésre a mérkőzés, amelyet jól kezdett csapatunk. Az első játékrészben több ígéretes helyzetünk volt, de a háló érintetlen maradt.
Előbb Safaric lövését Picak tolta szögletre, majd Balázs kapott jó labdát a 16-os bal sarkánál, tolt egyet befelé, lövése a horvát védőről pattant a kapu fölé. A Lokomotiva is megszerezhette volna a vezetést egy jó ütemű kiugratást követően, de Pjaca ballal mellé emelt. A másik oldalon egy szögletnél Haruna fejesét mentették a gólvonal előtt, majd Safaric szögletét Okuka fejelte fölé. Safaric gyorsan elvégzett szabadrúgását követően, Haruna emelte kapura a labdát, de Pjaca még bele tudott érni.
A második félidőben Waltner keresztlabdáját Házi vette át, középre emelt, de Moustapha fejesét védte a kapus. A Lokomotiva Kramaric lövéssel juthatott volna előnyhöz, de a kapufáról kifelé jött a labda.
Vrucina passza után Thiam nagyszerű lövése, amit a szél is megnyomott, a felső lécen csattant. A A horvátok előtt is adódott lehetőség#!# Zakaric lépett ki a 16-os jobb oldalán, a hosszú sarokra tartó lövése azonban mellégurult.  Majd egy rosszul hazaadott labdába, Waltner bökött bele, de a kimozduló Pjacaba védett.
A kaposvári lehetőségek kimaradtak, a zágrábiak azonban kétszer is betaláltak. Puljic ment fel a jobb oldalon, a megkapott labdával becselezte magát középre, majd laposan ballal a hálóba lőtt. (1-0). Ezután gyors baloldali kontra végén Brucic gurított középre, majd a hosszún érkező Zakaric a kapuba gurított (2-0).
NK Lokomotiva Zagreb – Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (0-0)
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Hegedűs, Bank, Kovács O. – Okuka, Safaric, Pedro, Horváth T., Balázs – Haruna, Oláh. 2. félidő#!# Hajdúch – Fotias, Zámbó, Jánvári – Böjte, Házi, Moustapha, Thiam, Bőle – Vrucina, Waltner.
Gólszerzők#!# Puljic, Zakaric