Az eredeti tervek szerint az Istra Pula csapatával játszotta volna idei első felkészülési mérkőzését a Kaposvári Rákóczi FC, ám a zöld-fehérek végül az Inter Zapresic együttesével mérkőztek Horvátországban. A horvát bajnokság legutóbbi 13. helyezettje egy góllal bizonyult jobbnak a mieinknél. 

A Rákócziban több, tesztelésen lévő játékos is lehetőséget kapott, köztük Nemanja Nikolic testvére Vukan, valamint a kaposváriaknál korábban már megforduló Hegedűs Tibor is. A gólnélküli első félidőt követően a horvátok megszerezték a győztes találatot.

A szünet után egyébként több helyzetet is kidolgozott a Rákóczi, ám nem sikerült az ellenfél kapujába találni. Július 6-án, kedden az NK Zadar ellen újabb edzőmeccs következik, szintén idegenben.

Inter Zapresic–Kaposvári Rákóczi FC 1–0 (0–0)
Rákóczi FC#!# 1. félidő#!# Kovács Z. – Okuka, Grúz, Petrók, Bogdán – Gujic, Hegedűs D., Balázs, Jawad – Oláh, V. Nikolic. 2. félidő#!# Milinte – Pintér L., Hegedűs T., Pest, Lelkes – Pacinda, Pavlovic, Pedro, Bőle – Michael, Labuska. Vezetőedző#!# Sisa Tibor.