Rövid időn belül másodszor nyert idegenben a Rákóczi futballcsapata. A kaposváriak az OTP Bank Liga 12. fordulójában, Diósgyőrben győztek 1-0-ra, legutóbb pedig Paksról hozták el a pontokat 2-1-es sikerüknek köszönhetően. Balázs Benjámin két hete gólpasszt adott Horváth Tamásnak, az elmúlt hétvégén pedig Horváth Tamás remek indítása után ő szerezte a győztes gólt… 

 – A paksi mérkőzés elején mi birtokoltuk többet a labdát, aztán a Paks egy szép akcióból vezetést szerzett – mondta Balázs Benjámin. – A szünet után aztán annyira jól kezdtünk, hogy rövid időn belül sikerült fordítanunk. Nagyon örülök a gólomnak, valóban remek labdát kaptam Horváth Tamástól.
– Diósgyőrben éppen te adtad a gólpasszt Horváth Tamásnak..
– Tomival már nyolc-kilencéves korunk óta ismerjük egymást, együtt kezdtünk el futballozni, és nem csak a pályán, hanem azon kívül is jól kijövünk egymással. Az pedig külön öröm, hogy a legutóbbi két meccsen gólt értő passzal segítettük a másikat.

– Folytatás vasárnap a Fradi ellen. Mire számítasz?
– Jó lenne otthon is olyan felszabadultan játszani, mint idegenben. Ez persze nem könnyű, hiszen nagyobbak az elvárások. Talán mostanában kicsit elkaptuk a fonalat, nincsenek széthúzások az öltözőn belül, és a Ferencváros ellen is azon leszünk, hogy itthon tartsuk a három pontot.

Kedden sem maradunk mérkőzés nélkül#!# a Rákóczi 14 órakor fogadja a ZTE csapatát a Ligakupa ötödik fordulójában. A zalaiak három, a somogyiak pedig egy pontot gyűjtöttek eddig, a két együttes szeptemberi zalaegerszegi találkozóját 2-1-re nyerte a kék-fehér gárda.