Az NB III. Nyugati csoportjának utolsó bajnoki fordulójában a THSE-Szabadkikötőt fogadta a már bajnok együttesünk. A szezon utolsó hazai bajnoki mérkőzésen együttesünk magabiztos sikert aratott a fővárosi csapat felett.

Az már az előző fordulóban eldőlt, hogy együttesünk bajnokként léphet pályára a Tintahalak ellen, így több fiatal labdarúgó is lehetőséget kapott a találkozón. A bevonuláskor a fővárosaik sportszerűen sorfallal fogadták bajnokcsapatunkat, míg a szép számú közönség vastapssal jutalmazta labdarúgóink egész éves teljesítményét. A találkozó első perceiben Herzsenyák Áron adott újabb okot az örömre, de fiatal támadónk egy remek cselsorozat után célt tévesztett. A nyolcadik percben aztán felcsendülhetett a hangfalakból a zene#!# Szakály Attila kiugratását követően Andorka Péter a kivetődő kapus felett emelt a hálóba. A 30. percben Bánhidi Bence lövésénél mentett nagyot Gábor Péter. A folytatásban Herzsenyák Áron vette észre remekül a jobb szélen Sóron Tibort, akinek lövésébe éppen sikerült belelépnie a védőnek. A félidő hajrájában Herzsenyák Áront rántotta le a büntetőterületen belül Gál Szabolcs, akit a játékvezető azonnal az öltözőbe parancsolt. A tizenegyest a sértett végezte el, s esélyt sem adva a kapusnak duplázta meg előnyünket. A fővárosiaknak emberhátrányban is megvolt a lehetőségük a szépítésre, de Wágner Richárd egy méterről nem tudta bekotorni a labdát az üres kapuba.
A második félidőben is mezőnyfölényben volt csapatunk, majd a csereként beálló Kollega Krisztián góljával tovább növeltük előnyünket. Középpályásunk két biciklicsel után lőtte ki a bal alsót. A fővárosiak Németh Gábor átlövésénél és Pokó Ajtony közeli kísérleténél is közel álltak a szépítéshez, de előbb a jobboldali, majd a felső kapufáról vágódott ki a labda. A hátralévő percekben a sorra dolgozta ki a nagyobbnál-nagyobb lehetőségeket együttesünk, de újabb gól már nem született.
A lefújás után kerültek a jól megérdemelt aranyérmek játékosaink és a szakmai stáb nyakába, melyeket Nemes Nándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának igazgatója, valamint Dér Tamás Kaposvár Megyei Jogú Város alpolgármestere adott át. Ezt követően a szurkolóinkkal együtt, egy közös ünneplés vette kezdetét.
Kaposvári Rákóczi FC–THSE-Szabadkikötő 3–0 (2–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1000 néző. V.#!# Szommer (Varga G., Illés).
Kaposvári Rákóczi FC#!# Gábor P. – Vachtler, Tratnyek, Ur, Fodor M. – Sóron (Kollega K., 60. p.), Szakály A. (Böjte, 70. p.), Nagy K. (Rajczi, 62. p.), Laczkó – Herzsenyák, Andorka. Vezetőedző#!# Deákvári Antal. Edző#!# Waltner Róbert.
THSE-Szabadkikötő#!# Czerula – Baksa, Gál, Kmetyó, Gauzer – Péter A. (Tóth H., 73. p.), Pokó, Bánhidi, Rácz (Németh G., 64. p.) – Altorjai (Révész, 40. p.), Wágner. Szakmai igazgató#!# Strebek Marcell.
Gólszerzők#!# Andorka (9. p.), Herzsenyák (39. p. – büntetőből), Kollega K. (62. p.)
Kiállítva#!# Gál (38. p.).