Begyűjtötte a három pontot a Soroksár SC otthonában együttesünk. A Merkantil Bank Liga NB II. 19., azaz őszi utolsó fordulójában Beliczky Gergő duplájával és Zsiga Ervin találatával nyert csapatunk, amely fellépet a harmadik helyre!

Remekül kezdődött számunkra a mérkőzés, hiszen a hatodik percben, egy nagy bedobás után Beliczky Gergő elé került a labda, támadónk pedig ki is használta a lehetőséget és megszerezte a vezetést. Csapatunk a játékrész felénél kis híján megduplázta az előnyét, amikor is Zsiga Ervin csapott le Bor Dávid röviden hazafejelt labdájára, de játékosunk nem talált kaput. A hazaiak bár többet birtokolták a labdát a szünetig, de meddő volt a mezőnyfölényük, míg csaptunk kontrái folyamatos veszélyt hordoztak magukban. A ráadás perceiben Zsiga Ervin ment el a szélen, majd pontos beadása után Beliczky Gergő közelről fejelt, de Kovács Dániel kapus nagy bravúrral megmentette az újabb góltól csapatát.
A második félidőt is álomszerűen kezdte csapatunk, Szakály Attila lövésével érkezett az újabb találat, azonban ezt les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Pár perccel később egy oldalszabadrúgás után Beliczky Gergő lőtt kapura, ezt még védeni tudta Kovács Dániel, a labda Ur László elé került, aki célt tévesztett. A következő helyzetet már nem puskázta el csapatunk: ismét Zsiga Ervin került helyzetbe, aki egy beadás után laposan lőtt a hálóba. A hátralévő percekben nyomtak a hazaiak, de együttesünk remekül védekezett, sőt az előnyét is tudta növelni. A hajrában Beliczky Gergő egy szöglet után talált a kapuba, amivel végleg eldőlt a három pont sorsa.
Együttesünk az újabb győzelmének köszönhetően a bajnokság féltávjánál fellépet a dobogó legalsó fokára.

Waltner Róbert: Elégedett vagyok a látottakkal, mert mindenki betartotta, amit kértem. Előre tudtunk lépni az ezelőtti meccshez képest, amikor elveszítettünk két pontot az utolsó percekben. Idegenben három gólt lőni senki ellen sem könnyű. A Soroksár jó csapat, de ennél nagyobb is lehetett volna a különbség, hiszen Beliczky Gergő, Hegedűs Dávid és Zsiga Ervin is óriási lehetőséget hagyott ki. Végig fegyelmezettek és mentálisan erősek voltak a fiúk, akik az utolsó másodpercig koncentráltak. Igazi csapatmunka volt a győzelem.

Lipcsei Péter: Legalább hat-nyolc játékost is cserélhettem volna, helyettük is szégyellem magam. Így nem nézhet ki egy csapat.

Soroksár SC–Kaposvári Rákóczi FC 0–3 (0–1)
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 200 néző. V.: Lovas L. (Király Zs., Mohos M.).
Soroksár SC: Kovács D. – Molnár R., Gyömbér, Szpirulisz, Bor D. – Lőrinczy, Derekas, Tamási Zs. (Kovács D., 74. p.) – Albert Á. (Gárdos A., 64. p.), Pál A. (Popov P., a szünetben), Kundrák N. Vezetőedző: Lipcsei Péter.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Szakály A. (Godzsajev-Telmán, 89. p.), Hegedűs D. – Zsiga (Nagy J., 77. p.), Beliczky, Tömösvári – Rajczi (Nagy K., 60. p.). Vezetőedző: Waltner Róbert.
Gólszerzők: Beliczky (6. és a 86. p.), Zsiga (63. p.).
Sárga lap: Derekas (32. p.), Bor D (50. p.), Szpirulisz (80. p.), Molnár R. (89. p.), illetve Rajczi (32. p.), Hegedűs D. (36. p.).

 

Soroksár SC - Kaposvári Rákóczi
2018. december 2.