A Merkantil Bank Liga NB II. kilencedik játéknapján a BFC Siófokot fogadja csapatunk a Rákóczi-stadionban. A szerdán 19 órakor kezdődő találkozót Molnár Attila vezeti majd, míg segítői Horváth Zoltán és Legeza László lesznek.

 

Hét bajnoki-, illetve egy kupamérkőzés óta nem talált legyőzőre csapatunk, amely szerdán 19 órától a BFC Siófok ellen vív megyei rangadót.
– Játékos pályafutásom során is rangadóként tekintettem erre a mérkőzésre és most is így kezeljük – fogalmazott Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője. – A játékosoknak is elmondtam, hogy fontos meccs következik. Nem csak az ellenfél miatt, hanem Mihalecz István, a Siófok jelenlegi vezetőedzője miatt is. Ő korábban pályaedzőm volt és nála kezdtem az edzői pályafutásomat, így számomra ezért is különleges ez a mérkőzés, amelyen, mint eddig mindegyiken, bizonyítani szeretnék.
Labdarúgóinkra sűrű napok várnak, hiszen a megyei rangadó után vasárnap Csákvárra utaznak, majd jövő hét szerdán a Győr látogat Kaposvárra, majd egy békéscsabai túra vár rájuk.
– Nehéz sorozat elé nézünk, ami sokat kivesz a labdarúgókból – tette hozzá Waltner Róbert. – Képtelenség úgy háromnaponta mérkőzést játszani, hogy mindenki friss legyen. Próbálunk megfelelően helyt állni és a lehető legjobban kijönni ebből a feszített tempóból.
A két csapat legutóbb a 2014-2015-ös másodosztályú pontvadászatban játszott egymással tétmérkőzést. Akkor a kaposvári találkozón 3–1-re nyertek a balatoniak, gólunkat Rajczi Péter szerezte.
– Akkor sajnos a védelmünk nem volt a legjobb formában, elkerülhető gólokat kaptunk – emlékezett vissza arra a találkozóra csapatkapitányunk, Rajczi Péter, akit természetesen arról is kérdeztünk, melyik a legkellemesebb emléke a megyei rangadóról.
– Rengeteg mérkőzést játszottam a Siófok ellen, mégis elsőként egy olyan találkozó ugrik be, amelyen nézőként vettem részt – mondta a kiváló támadó. – Ifistaként a lelátóról néztem, ahogy három-nullára is vezetett a Rákóczi, mégis 3–3 lett a végeredmény, nyolcezer néző előtt. Ez mély nyomot hagyott bennem. Szerdán természetesen nyerni szeretnénk. Ha jól jövünk ki a következő négy mérkőzésből, akkor ez az egész őszi szezonunkat meghatározhatja.
Együttesünk az ötödik, míg a Siófok a tizennegyedik helyről várja a szerdai megyei rangadót, melyen Ur László eltiltás miatt nem léphet pályára a megyei rangadón.