Újabb fővárosi kirándulást zárt vereséggel a Rákóczi. A kaposváriak a labdarúgó Soproni Liga hétvégi fordulójában az MTK otthonában léptek pályára, és ismét csak a helyzetekig jutottak el. A gólokat viszont a házigazda szerezte, amely végül 4-0-s győzelemmel zárta a kilencven percet. A Rákóczin szó szerint kifogtak a hazai kapusok#!# Szatmári, majd a csereként beállt Szántai is mindent védett.

A Rákóczi a múlt heti, Vasas elleni vereség után ismét a fővárosban lépett pályára, ezúttal a bajnokságot nagyszerűen kezdő MTK otthonában. A kaposváriak 2005 tavaszán szereztek utoljára pontot a kék-fehérek otthonában, azóta egyáltalán nem jutott sikerélmény. Tavaly ősszel, kupameccsen még egy nagy zakóba is beleszaladtunk. Most viszont nagyon kellett a pont!

A somogyiak a legutóbbi négy fordulóban mindössze két pontot szereztek, legutóbb Zalaegerszegen nyertek. Nehezen lendültek játékba a csapatok, sokáig kellett várni az első említésre méltó eseményekre. A 10. percben Rodenbücher csavart balról középre, Lencse pedig kapásból fölé lőtt. A fiatal MTK-játékos tíz perccel később szép csel után 14 méterről lőtt ballal fölé.
A 33. percben Melczer 18 méterről lőtt, Milinte könnyedén fogta a jobb alsó sarokba tartó labdát. Öt perccel később villant a Rákóczi. Pest bal oldali beadása után Nikolics csúsztatott a kapu bal alsó sarka felé, Szatmári kapus óriási bravúrral védett. A kipattanóra Sztanics érkezett, lövése után a kapufáról pattant ki a labda.
Egy újabb ellentámadás során Gujics vezette végig a labdát szinte az egész pályán, majd középről, 18 méterről laposan a mellé lőtt.
Hiába tűntek egyre veszélyesebbnek a kaposvári kontrák, a 44. percben megszerezte a vezetést az MTK. Gosztonyi remek cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, majd középre adott, az érkező Lencse pedig 6 méterről a kapu jobb oldalába fejelt. 1-0

A szünetben mindkét edző cserélt egyet-egyet, majd egy Rákóczi-helyzet következett. A 48. percben Nikolicsot ugratták ki a jobb oldalon, aki betört a tizenhatoson belülre. A támadó végül 7 méterről lőtt, de Szatmári bravúrral, lábbal védett.
A folytatásban a kaposváriak egymás után négy szögletet végezhettek el. Kovácsevics és Gujics is lőhetett, de megint a kapus volt a nyerő. A gólt aztán megint az MTK szeezete… Az 57. percben a csereként beállt Pátkai egy pontos passz után középről, 14 méterről a kapu jobb oldalába bombázott. 2-0.
Az újabb hazai találat után Prukner edző kettőt is cserélt#!# Pest és Hegedűs lejött, és két fiatal, Balázs és Reszli kapott lehetőséget.
A 65. percben Sztanics vezette rá a csereként beállt Szántai kapusra a labdát, majd 11 méterről emeléssel próbálkozott. Szántai bravúrral védett. Balázs és Reszli beállása jót tett a csapatnak, de sajnos a helyzetekig nem jutott el a Rákóczi.
Ezután beleerősített az MTK is. A 73. percben bal oldalról beívelt szabadrúgás után Balogh fejelt, a visszahulló labda a felsõ lécrõl pattant az alapvonalon túlra. Néhány másodperccel később jobb oldali beívelést követően Lencse 12 méterről ollózott fölé.
Nem maradt el a slusszpoén sem. A 90. percben Lencse parádés gólt ragasztott 16 méterről fordulásból Milinte kapujának bal felső sarkába. 3-0. És még mindig nem volt vége#!# egy perccel később a csereként beállt Könyves is bevette a kaposvári kaput a széteső védelem díszkíséretében. 4-0.

A Rákóczi tehát ismét pont nélkül maradt, és talán még aggasztóbb, hogy megint nem szerzett egyetlen egy gólt sem. Pénteken a BL-szereplő DVSC lesz az ellenfelünk. Nem akármilyen sorozatba csöppentünk…

MTK – Kaposvári Rákóczi 4-0 (1-0)
V.#!# Kassai (Erős, Vámos).
MTK#!# Szatmári (Szántai, 61.) – Rodenbücher, Szekeres, Balogh B., Hídvégi – Bori, Pintér Á., Melczer (Pátkai, 46.), Vadnai – Gosztonyi (Könyves, 76.9, Lencse. Vezetőedző#!# Garami József.
Rákóczi FC#!# Milinte – Bank (Junior, 46.), Petrók, Zahorecz, – Kovácsevics, Pest (Balázs B., 62.), Hegedűs (Reszli, 62.), Maróti, Gujics – Nikolics, Sztanics. Vezetőedző#!# Prukner László
Gólszerző#!# Lencse (44., 90.), Pátkai (57.), Könyves (92.)