A múlt heti, négy külföldi előkészületi mérkőzésből álló sorozat után négy próbajátékosnak kínált szerződést a Rákóczi FC vezetése. Illés János ügyvezető tájékoztatása szerint a horvát Babic, valamint a román Coroian, Markus, Petrache trió is Kaposváron folytatja pályafutását.

A korábbi horvát utánpótlás válogatott középpályás, a 24 esztendős Stjepan Babic három évre kötelezte el magát, a három román labdarúgóval pedig két-két éves szerződést kötött a Rákóczi. A megállapodás értelmében a 22 éves védő, Iulian Petrache, a szintén 22 esztendős középpályás, Andrei Coroian és a 21 éves csatár, Adrian Markus egyaránt a somogyi megyeszékhelyen folytatja pályafutását.
„Korábban azt terveztük, hogy olyan játékost, aki csak kiegészítő lehetne, vagy nem képes többre, nem igazolunk le. Csak olyan labdarúgókat szeretnénk szerződtetni, akik a szakmai vélemény szerint meghatározóak lehetnek a csapatban a következő évben. Magyar játékost sajnos most is alig találunk, így nagyon nehéz lenne velük pótolni a távozókat. Nem vigasz, de a többi klub is küzd ezzel a problémával. Így aztán maradnak a szomszédos országok#!# román, horvát és szlovén futballista egyaránt megtalálható a próbajátékosok között” – összegezte a helyzetet Illés János.