Pakson folytatja bajnoki szereplését a Rákóczi futballcsapata a hétvégén. Az OTP Bank Liga 14. fordulójának mérkőzése kiegyenlített, izgalmas csatát igér, és valószínűleg a pillanatnyi forma dönt majd. A kaposváriak a Videoton elleni teljesítményüket szeretnék megismételni az Atomvárosban, és ez a remények szerint elég lehet legalább a pontszerzéshez.

A kaposváriak korábbi utánpótlás válogatott játékosa, Balázs Benjámin a hét elejét a Ligaválogatott edzőtáborában töltötte, ami mindenképpen biuztató lehet a jövőre nézve.
– Két napot töltöttünk el Lipóton, nagyon pozitív benyomásokat szereztem. Úgy érzem, a pályafutásomnak plusz motiváció lehet, hogy ott voltam. Sokat tanultam, színvonalas volt az edzés is. Volt egy kisebb videó a felnőtt válogatottról, és elmondták, milyen játékot játszanak, melyik poszton mik az elvárások. A játékosokat egy különleges rendszer segítségével folyamatosan figyelik – mondta a Kaposvári Rákóczi FC játékosa, Balázs Benjámin.
A Rákóczi 13 forduló után 16 ponttal a 11. helyen áll, és a legutóbbi játéknapon hazai pályán szenvedett 2-0-s vereséget a Videotontól. A találkozón az újabb meg nem adott büntető borzolta tovább a kedélyeket.
– Nehéz úgy játszani, hogy a játékvezető az ellenfelet segíti – folytatta Balázs Benjámin. – 1-0-nál volt egy olyan büntető, amit nem ítélt meg a játékvezető. A csapat küzdenitudásával elégedett voltam, ha a büntetőt befújták volna, szerintem biztosan máshogy alakult volna a mérkőzés. Pakson általában jól szoktunk szerepelni, szerintem hasonló csapat, mint a mienk. Bízom benne, hogy a Videoton meccsből levonjuk a pozitivumokat, és pontokat tudunk szerezni.
A kaposváriak tehát Pakson folytatják szereplésüket. A stabil tolnai együttes az elmúlt hétvégén a bajnok Debrecen otthonában nyert 1-0-ra.
– Ez is mutatja, milyen jó játékerőt képvisel a Paks, pont erre hívta fel a figyelmet a mester, hogy bárki ellen jók lehetnek – mondta Kovács Olivér. – Az elmúlt időszakban meg tudtuk mutatni, hogy ha odafigyelünk és teljes odaadással játszunk, az ország legjobb csapatait is meg tudjuk szorongatni. A Videoton ellen ez nem sikerült, de készülünk továb a Paks ellen, és nem titkotan pontokért megyünk oda.
A Rákóczi csapatában Hegedűs Dávid még mindig sérült, Pavlovics és Bőle viszont hamarosan játékra jelentkezhet. Problémát jelenthet, hogy a jobbhátvéd Okuka begyűjtötte ötödik sárga lapját. A szombaton 16 órakor kezdődő mérkőzésről online közvetítésben számol be a kapos.hu internetes portál.