Szerdán délután játszotta le a téli időszak utolsó felkészülési mérkőzését a Rákóczi NB I-es futballcsapata. A kaposváriak – szokásukhoz híven – nemzetközi találkozókkal hangoltak a folytatásra, és egy horvátországi edzőtábor is szerepelt a programjukban. A jövő héten már a listavezető Győr elleni hazai bemutatkozásra összpontosítanak a fiúk. Prukner László vezetőedzőt az elmúlt időszak munkájáról és a tavaszi célokról is kérdeztük.

Prukner László– Valóban a szerdai, vajdasági mérkőzésünket terveztük főpróbának, de néhány játékos sérülése miatt mégsem tekinthető annak ez a kilencven perc – mondta a Rákóczi szakvezetője. – Ettől függetlenül  jól szolgálta a felkészülést a találkozó, és időnként kimondottan ötletesen játszottak azok, akik pályán voltak. 
– Hogy értékeli az elmúlt hetek munkáját és teljesítményét?
– Sokat utaztunk ebben a nyolc hétben. A cél az volt, hogy nemzetközi mérkőzéseken próbáljunk felkészíteni a tavaszra. A játékosok hozzáállása pozitív volt. A horvát, szlovén, bosnyák, szerb és osztrák csapatok ellen megvívott találkozókon az volt a feladat, hogy bátran játsszunk, és kijöjjenek azok hibák, amiket a csapat esetleg magában hordoz. Emellett fontos volt, hogy tovább tisztuljon a kép#!# kit milyen poszton lehet bevetni. 
– Más lesz a tavaszi Rákóczi, mint az őszi? 
– Nem igazán igazoltunk a télen, a rendelkezésre álló labdarúgókból próbálunk minél jobb együttest formálni. Megpróbáljuk az őszi játék pozitív elemeit átmenteni a tavaszra, ebből szeretnénk építkezni.
– Hogy látja#!# milyen a csapategység, mennyire erős a közösség a jelenlegi együttesben?
– Az elmúlt hetekben sokat foglalkoztunk a csapatépítéssel, az egység kialakításával. Felhívtuk a figyelmet arra, milyen veszélyeket rejt magában, ha nem lesz egység az öltözőben. Ha valaki a saját maga érdekeit és egyéni céljait a csapat célja elé teszi, az nem tud segíteni nekünk. A téli szünetben lényegében nem ment el senki, ez most a legnagyobb erősítés számunkra. 
– Mindenki elvégezte az előírt munkát?
– Januárban Major Ádámot és Posza Zsoltot is megoperálták, a többiek – Pavlovic, Okuka és Haruna – kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódtak, de egy hétnél hosszabb kihagyása senkinek sem volt.
– Hogy alakul az előttünk álló egy hét programja?
– Ez már a célegyenes, a jövő hét természetesen a győri meccsre való felkészülés jegyében telik majd. Speciális munkával készülünk, és bízunk a sikeres rajtban. 
– Milyen szereplést vár a csapattól a tavaszi tizenhárom bajnoki mérkőzésen? 
– Mindig a következő meccsre összpontosítunk, az előttünk álló feladatot kell majd megoldani, így továbbra sem gondolkodunk konkrét helyezésben. Tény, hogy fontos lenne a jó indulás, ez megerősítené a játékosokat a munkába vetett hitben. Egy sikeres rajt messzire repíthet minket, a rossz kezdés viszont mindent tönkre tehet, amit az elmúlt időszakban felépítettünk. Fontos lenne, hogy minél többen kilátogassanak a mérkőzéseinkre, és buzdítsák a csapatot a tavaszi szezonban. Ezúton is szeretném megköszöni azoknak, akik magánemberként vagy cégként segítették, hogy el tudjunk menni az edzőtáborba. Szeretnénk meghálálni a bizalmukat.