Prukner Lászlót nevezték ki a Ferencváros vezetőedzőjének, aki így elköszön Kaposvártól. A Fradi új trénerét pénteken mutatják be az Üllői úton. Új állomáshelyével kapcsolatban addig nem is kívánt szakmai nyilatkozatokba bocsátkozni, de azt azért elárulta#!# ismeri a Fradi-kézfogást, míg tanári állásából fizetés nélküli szabadságra készül – olvasható a Nemzeti Sport online kiadásában

Eldőlt#!# Prukner László, a Kaposvári Rákóczi FC eddigi vezetőedzője ül ősztől a Ferencváros kispadján. A klub hároméves szerződést kötött a honi edzőképzés vezetőjével. Óriási elismerés, nem kisebb felelősség a legsikeresebb, legtekintélyesebb egylet edzőjének lenni, kiváltképpen a Fradihoz mérten kiscsapattól érkezve. A hírek szerint a Ferencváros angol tulajdonosai szakmai igazgatót neveznének ki Prukner László fölé, de ez egyelőre nem végleges.

„Tudom, milyen a Fradi-kézfogás – válaszolt felvetésünkre az új edző#!# a klubban régi hagyomány egy speciális üdvözlés, ez mintegy jelzi, hogy valaki a zöldek családjához tartozik. – Hogy lesz-e a nyakamban Fradi-sál? A Rákócziét a szurkolóktól kaptam, és szimbolikus jelentősége volt annak, hogy rajtam volt a meccseinken."

Közismert, hogy Prukner László a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium testnevelés-földrajz szakos tanára, és pedagógusi állását a Rákóczi mellett nem is kellett feladnia. De most ez is megváltozik.

„Huszonöt éve vagyok a tantestület tagja, remélem, meg tudom oldani, hogy fizetés nélküli szabadságra menjek – mondta Prukner László. – Bízom benne, hogy van rá mód, de még ez is a jövő zenéje. Azt tudom, hogy sokat köszönhetek a városnak, a klubnak, az iskolának. Itt, a Rákócziban lettem élvonalbeli futballista, huszonhárom éve vagyok az egyesület tagja, voltam utánpótlásedző, pályaedző, és hét évig vezetőedzőként szolgáltam a Rákóczit. A klubvezetőkről, Illés János elnök úrról is csak a legjobbakat mondhatom, érzelmi döntést kellett hoznom, amely, nem tagadom, cseppet sem volt könynyű. De… Talán már így is túl sokat mondtam. Majd pénteken folytatjuk, jó? Önmagamat akarom adni, nem is lehet más célom. Ha ez elég a sikerhez, akkor jó, ha nem, akkor továbbállok, ez voltaképpen nagyon egyszerű helyzet."

A kaposvári ügyvezető meglepődött
Noha napok óta benne volt a levegőben, hogy Prukner László lesz a Ferencváros vezetőedzője, a Rákóczi ügyvezetője, Illés János csak kedden éjjel hitte el, hogy a szakember igent mond.
„Kedd éjjel Prukner László eljött hozzám Siófokra, és elmondta, hogyan döntött – mondta Illés János. – Tudtam, a sajtó előszeretettel emlegeti a nevét a Fradi lehetséges edzőjeként, mégis meglepődtem, ugyanis nem ilyen döntésre számítottam tőle. És hogy ki követheti őt a Kaposvár kispadján? Napokon belül el kell dőlnie, ám nevekkel még nem szolgálhatok. Olyan embert keresek, aki szerényen, szorgalmasan dolgozik, aki a szűkös anyagi lehetőségek közepette is tisztességes munkát végez – és személyisége passzol a Rákóczihoz." Információink szerint a Kozármislenyt irányító Bene Ferenc is az esélyesek között van (Érdekesség, hogy ifj. Bene Ferenc édesapja, Bene Ferenc, az egykori 76-szoros válogatott labdarúgó egy évet futballozott az akkor Kinizsinek nevezett Kaposvári Rákócziban, mielőtt – 1961-ben – az Újpesti Dózsához szerződött volna).
PRUKNER LÁSZLÓ NÉVJEGYE

Prukner László 1960. november 14-én született az akkori Sztálinvárosban (ma Dunaújváros).

Játékosként megfordult a Dunaújvárosi Kohászban, a Pécsi EAC-ban, a SZEOL AK-ban, a Kaposvári Rákócziban, külföldön pedig az osztrák SK Altheimnél játszott.
Az aktív futball után utánpótlásedzőként kezdett a Rákóczinál, 2001-től pályaedzője, 2003-ban vezetőedzője lett a kaposvári együttesnek. Első teljes idényében feljuttatta csapatát az NB I-be, ahol a Rákóczi FC azóta is szerepel.
Edzőként élete első NB I-es mérkőzésén 2004. augusztus 7-én a Kaposvári Rákóczi 3–2-re legyőzte a Vasast. Élvonalbeli mérlege#!# 180 mérkőzés, 63 győzelem, 46 döntetlen, 71 vereség.

Az edzősködés mellett a Táncsics Mihály Gimnáziumban testnevelést és földrajzot tanít.