Újabb gól nélküli döntetlennel folytatta bajnoki szereplését a Kaposvári Rákóczi futballcsapata az OTP Bank Ligában. Prukner László együttese a kimaradt helyzetek mérkőzésén szerzett pontot idegenben. A mieink ezúttal sem úszták meg piros lap nélkül, ezúttal Pedro hagyta el idő előtt a játékteret. 

A találkozó elején a mezőnyben pattogott a labda, majd a 4. percben Kenesei pontos legurítása után Rajos lőtt 16 méterről kicsivel a jobb sarok mellé. A folytatásban sokáig nem történt említésre méltó esemény#!# a kaposváriak a megbeszélt taktika szerint, okosan, szervezetten futballoztak, a csak magyar játékosokkal felálló szombathelyieknek pedig nem ízlett a somogyi taktika. A 17. percben Kenesei 26 méteres szabadrúgása után pattant egyet a labda, de végül Hajdúch védett. A túloldalon Oláh került helyzetbe, a 15 méteres lövést bravúrral védte Rózsa.
A 28. percben Kenesei lőtt fordulásból, 16 méterről, Hajdúch szépen védett. Néhány másodperccel később, újabb gyors hazai támadás végén Nagy I G. továbbított Keneseinek, aki jobbról, kissé kisodródva, 8 méterről az oldalhálóba lőtt. A 37. percben Oláh lőtt fordulásból, 13 méterről fölé, egy perccel később pedig, jobb oldali beadás után Haruna fejelt 7 méterről, Rózsa védett. Két perccel később Balázs B. szerzett labdát a saját térfelén, megindult, Oláh elé tálalt, aki visszapasszolt, Balázs pedig 10 méterről lőtt, nagy bravúrral védett a hazai kapus. A 42. percben Kenesei 12 méteres ballábas lövése után hárított nagyszerűen Hajdúch. A 46. percben is a Rákóczi kapusa volt a főszereplő#!# Nagy I G. tette jobbról középre a labdát, Kenesei tiszta helyzetben, 11 méterről lőtt, és ismét Hajdúch jelentette a végállomást.
Az 54. percben Kenesei szabadrúgása után Halmosi csúsztatott a kapu fölé 6 méterről. Két percre rá Jánvári tette balról középre a labdát, Haruna pedig 6 méterről a kapu mellé fejelt. A 62. percben Nagy G. szerzett labdát, majd Radó elé továbbított, aki 12 méterről a bal sarok mellé lőtt.  A 73. percben Halmosi jobb oldali szögletébe Kenesei ért bele, a labda Devecseri elé került, aki 5 méterről középre fejelt, Hajdúch pedig kitolta a léc alá tartó labdát. 
A 79. percben Pedro lerántotta Andorkát, megkapta második sárga lapját, így ezen a mérkőzésen is emberhátrányba került a Kaposvár. A 87. percben kihagyta a meccslabdát a Haladás#!# jobbról szállt középre a labda, Radó pedig üresen, ziccerben, öt méterről fölé lőtt, a túloldalon pedig Safaric 26 méteres szabadrúgása után ölelte magához a labdát Rózsa kapus. A 93. percben igazi tűzijáték alakult ki a somogyi kapu előtt, de Hajdúch ismét csak jó helyen volt, és a szerencse sem pártolt el a mieinktől#!# Kenesei betört a tizenhatoson belülre, laposan középre lőtte a labdát, az érkező Andorka lövédét a Rákóczi kapusa lábbal védett, az üresen álló Halmosi pedig fölé lőtt.
Az elmúlt négy fordulóban háromszor játszott gól nélküli döntetlent a Kaposvár, a Szombathelyen elért eredmény viszont – főleg a látottak alapján – igazán értékes. A pontvadászat két hét múlva folytatósdik. 
Szombathelyi Haladás FC – Kaposvári Rákóczi FC 0-0
Rohonci út, 4000 néző. V.#!# Szilasi
Haladás#!# Rózsa – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Búrány (Devecseri, 63.) – Iszlai, Rajos (Radó, a szünetben) – Nagy D. (Andorka, 76.), Nagy G., Halmosi – Kenesei. Vezetőedző#!# Artner Tamás
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka, Bank, Hegedűs, Jánvári – Balázs B., Safaric (Zámbó, 91.), Pedro, Pavlovic – Haruna (Mustapha, 85.), Oláh (Horváth T., 82.). Vezetőedző#!# Prukner László
Sárga lap#!# Halmosi (25.), Nagy I G. (39.), illetve Pedro (54., 79.), Bank (62.), Hajdúch (89.)
Piros lap#!# Pedro (79.)

Artner Tamás#!# – Az első félidőben nem játszottunk jól, de voltak helyzeteink. A szünet után egyszerűen semmi nem jött össze#!# sokat mentünk, harcoltunk, de még közelről, az üres kapuba sem tudtunk betalálni. A második félidő alapján meg kellett volna nyerni a mérkőzést.

Prukner László#!# – Ha nem tudtunk volna ma pontot szetrezni, akkor a mérkőzést befolyásoló ítélet lett volna a kiállítás. Nagyot küzdöttünk, a végén Fortuna is mellénk állt, így összességében megérdemeltük az egy pontot. Még úgy is, hogy a hajrában a Haladásnak több nagy helyzete volt, amikor már emberhátrányban voltunk. A mérkőzés előtt azt kértem elsősorban a fiúktól, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a kielncven percet. A folytatás előtt nekünk főleg saját magunkat kell rendbe tenni#!# ki kell alakítanunk az öltözőben azt a kellő motivációt, ami a hátralévő mérkőzéseken sikerre vezethet.