Az első lépést megtették afelé a Kaposvári Rákóczi BFLA U13-as csapatának fiatal labdarúgói, hogy egyszer majd sikerkorosztályként emlegethessük őket. A Konrád László vezette zöld-fehérek bronzérmet szereztek az NB I-es bajnokság Nyugati csoportjában. Az együttes edzője büszke játékosaira, kiemelte, hogy sokat fejlődtek a szezon során, emellett örül annak is, hogy a bajnok felcsútiak egyedüliként csak az ő csapatát nem tudták legyőzni. 

– Elégedett lehet a bronzéremmel! Nemcsak eredményesen, de látványosan is játszottak.
– Köszönöm, valóban nagyon sikeresnek mondható ennek a csapatnak az első éve a kiemelt korosztályban. A fiúk az egész szezon folyamán nagyon kiegyensúlyozott teljeseítményt nyújtottak. Edzéseken, mérkőzéseken is rengeteget dolgoztak. Hétről hétre kiváló játékot produkáltak. Megérdemeltülk a harmadik helyet.
– A bajnokság utolsó heteiben csúszott ki az ezüstérem a kezeik közül. Mi történt?
– Nagyon sokáig a második helyen tanyáztunk, volt, hogy nyolc pont előnnyel. Sajnos, az utolsó hónapban, májusban a sok mérkőzés és a diákolimpiai bajnokságok miatt nagy terhelés érte a fiúkat, így egy-két olyan találkozó is vereséggel végződött, amire nem számítottunk. Ettől függetlenül minden dicséretet megérdemelnek az egész éves nagyszerű produkciójukért. 
– A tabellára ránézve az is megállapítható, hogy az ősz végén mindössze egy pont hátrányuk volt a bajnok Felcsúttal szemben, a bajnokság zárásakor viszont már húszegységnyire nőtt a különbség.
– Az ősz folyamán szédületes volt a fiúk teljesítménye. Bizonyítani akartak a kiemelt bajnokságban. A meccsek is jól sikerültek, hisz minden bepattant, mindenből gól lett. Tavasszal már kevésbé mentek ennyire olajozottan a dolgok. Több olyan mérkőzés is akadt, amelyeken nem igazán játszottunk jól. Az őszt tudtam, hogy nagyon nehéz lesz megismételni, de így is nagyon jól szerepeltek a fiúk.
– Még egy kérdés erejéig maradjunk az aranyérmes felcsútiaknál. A bajnokcsapat egyedül Önöket nem tudta legyőzni. Ezt a két találkozót tartja a legjobbnak szakmai szempontból?
– Ezeket is. Mindkét alkalommal nagyon jó mérkőzést játszottunk, nyílt volt a játék, mindkét csapat nyerhetett volna. Hadd utaljak vissza az előző kérdésére#!# csalóka a tabella, hisz nincs húsz pont különbség a két gárda között. Itthon egyébként 2-2-re hoztuk a meccset, idegenben pedig 3-3-at játszottunk. 
– Mely mérkőzéseket sorolja még a legjobbak közé?
– Az Illés Akadémiát 7-2-re, a Győrt 6-1-re vertük, de a Pécs elleni hazai mérkőzésen is kiváló teljesítményt nyújtottak a fiúk.
– A bajnokság vége után rangos tornán szerepeltek Horvátországban, ahonnan aranyérmesként tértek haza. 
– Méltó befejezése volt a szezonnak. Az Amphora Kupán az első napon rögtön vereséggel kezdtünk, majd legyőztünk egy osztrák csapatot. Másnap német, szerb, olasz és megint egy osztrák gárdával mérkőztünk, és mindegyik találkozónkat megnyertünk. A döntőben azokkal a csehekkel játszottunk, akiktől kikaptunk a nyitómeccsen. Csodás perceket szereztek a fiúk, hisz sikerült visszavágnunk egy utolsó pillanatban lőtt góllal, így megszereztük az értékes trófeát.  
– Mik a legfőbb erényei ennek a Rákóczi-korosztálynak? 
– Elsősorban a középpályás és a támadósorunk az erősségünk, ezért a támadófocira helyeztük a fő hangsúlyt. Természetesen a hátvédsorban is akadtak megbízható játékosok. Személy szerint a védelemben Bodó, a középpályán Horváth, Szabó és Király, valamint a három a csatárunk a két Ozorai és Vajda nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A kis Vajda gyerek ráadásul második lett a góllövőlistán, ezért külön gratulálok neki! Azt is látni kell azonban, hogy több poszton meg kell erősíteni a csapatot, itt elsősorban a védelemre gondolok. 
– Tettek már valamit az erősítés érdekében?
– Folyamatosan tárgyalok fiatal labdarúgókkal, védőre feltétlenül szükségem van, jelen pillanatban négy-öt új fiú érkezik a csapathoz, akik erősítést jelentenek.
– Együtt tudja tartani ezt a korosztályt a másodosztályú U14-es bajnokságban, vagy az U15-ösökhöz kerülnek a tehetségesebbek?
– Nagyon szeretném, ha a játékosaim maradnának nálam és nem kellene fölfelé játszaniuk. 
– Mikor kezdik a nyári felkészülést, és hogy telik a programjuk a bajnoki rajtig?
– Júliua 11-én kezdjük a felkészülést. Részt veszünk a focifesztiválon, ahol az új gyerekeket próbáljuk beépíteni a csapatba. A következő szezonban – ahogy már említette – a másodosztályban szereplünk majd, de itt is lesznek nehéz mérkőzéseink. 
Varga Péter