Örökrangadóra készül a Rákóczi futballcsapata. A kaposváriak az OTP Bank Liga 11. fordulójában az újonc Pécs otthonában lépnek pályára. A két csapat legutóbbi, 2007-es összecsapásáról máig szívesen beszélnek a szurkolók, azzal a 3-2-es sikerrel most is kiegyeznének a somogyiak. A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a Mecsek alján.

Arra a mérkőzésre még sokáig emlékezni fogunk. A Rákóczi 2007 tavaszán, a 3-2-es pécsi diadallal biztosította be további élvonalbeli tagságát. A zöld-fehérek azóta is az NB I stabil szereplői, a PMFC pedig több éves szünet után került vissza az élvonalba. A két együttes, csaknem négy és fél éves szünet után, szombaton újra összecsap egymással…
– Szerintem a héten semmi extrával nem készültünk, minden ment a maga medrében. Igazából a védekezésen próbálunk javítani, mert az elmúlt három idegenbeli meccsünkön 4-4 gólt kaptunk, ami intő jel. Ezen akarunk változtatni. A Kaposvár elleni meccs is egy lesz a sok közül, de persze mindenkiben benne van, hogy ez egy szomszédvári rangadó – mondta honlapunknak a Pécsi MFC fiatal kapusa, Dibusz Dénes.
Az újonc Pécs 10 forduló után 18 ponttal az előkelő ötödik helyen áll a tabellán. A Rákóczi eddig 8 pontot gyűjtött, és a 13. helyről várja a folytatást. A csapat hazai pályán veretlen, idegenben viszont még nem szerzett pontot. A kaposváriak amiatt is bosszankodnak, hogy tíz mérkőzésen hat tizenegyest és három kiállítást ítéltek ellenük, amit nehéz feldolgozni.  
– Nem vagyunk durva csapat, stílusos támadófocit játszunk. Ilyenkor nagyon nehéz edzőként, pedagógusként elhinni azt, hogy a jövő héten nyerhetünk, illetve elhitetni a játékosokkal, hogy dolgoztatok többet, mert nyerhetünk – fogalmazott még a Loki elleni bajnoki után a Rákóczi vezetőedzője, Sisa Tibor.  
Jó hír, hogy a gólerős Peric a múlt heti eltiltása után újra elfoglalhatja a helyét a csapatban. A Pécs – Rákóczi örökrangadó szombaton 18 órakor kezdődik a baranyai megyeszékhelyen. A találkozóról online közvetítésben számol be a kapos.hu és a sonline.hu internetes portál.