Nem tört meg az átok, most sem győzte le a Rákóczi a Debrecent, de péntek este alighanem emiatt senki sem bánkódott. Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb mérkőzésén egymást érték a fordulatok, és mindkét csapat a maga javára fordíthatta volna a végeredményt. A Loki klubmenedzsere a somogyiakat dicsérte a lefújás után, a kaposvári fiatalok pedig bebizonyították, hogy igen is lehet rájuk számítani, még egy Bajnokok Ligája-főtáblás együttes ellen is.

 A két csapat a Rákóczi legújabb kori történetében immár 11. alkalommal találkozott egymással. Az elmúlt évek mérkőzéseiben egy volt közös#!# a kaposváriak egyszer sem tudtak nyerni. Volt olyan meccs, amikor a zöld-fehérek már 2-0-ra vezettek, mégis döntetlen lett a vége, de olyan találkozót is láthattunk, amelyen nem született gól. Pénteken este ismét csak döntetlent jegyezhettünk fel, de a látottak alapján emiatt most aligha bánkódott bárki is.

„A semleges szurkolók biztosan jól szórakoztak, akik pedig szurkoltak valamelyik csapatnak, azokat az infarktus kerülgette. Az első félidőben nem játszottunk jól, a szünet után mindent megtettünk azért, hogy a magunk javára fordítsuk a mérkőzést. Ebben a játékrészben pörgős, izgalmas mérkőzést látott mindenki” – összegzett a Loki klubmenedzsere, Herczeg András.

A szakember az utolsó perc eseményeiről is beszélt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

„Czvitkovics volt kijelölve a büntető elvégzésére, az elsőt be is rúgta a mérkőzésen, a másodikat viszont nem vállalta. Rudolf sérült, Oláh a Fradi ellen kihagyta, most pedig már nem volt a pályán. Polekszics volt az, aki rúgott már gólt tizenegyesből, de most sajnos kihagyta, a kapufára rúgta” – mondta Herczeg András.

A kaposváriak szakvezetője, Prukner László mindenek előtt gratulált a DVSC nemzetközi szerepléséhez, majd ő is értékelte az emlékezetes kilencven percet.

„Olyan csapat ellen kellett játszanunk ma, amely BL-főtáblás, mi viszont az elmúlt két mérkőzésünket elvesztettük. Összességében dicséret illeti a csapatomat, jó mérkőzést játszottunk. Néhány egyéni hiba majdnem eldöntötte a mérkőzés kimenetelét, de pozitívum, hogy a csapat felállt vesztes pozícióból, és ma semmivel nem voltunk gyengébbek, mint az ellenfelünk” – mondta a kaposvári vezetőedző.

A Rákóczi sorsolása a folytatásban sem könnyű. A fiúk sorrendben a Videoton, az Újpest és a Győr ellen lépnek majd pályára. A zöld-fehérek 2 győzelemmel, 3 döntetlennel és 4 vereséggel, 9 ponttal várják az ősz második felét.