Bemutatta új szakmai igazgatóját, Szapor Gábort a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia. A tapasztalt szakember korábban az élvonalban, felnőtt csapatokkal, illetve utánpótlás válogatott együttesekkel is sikeresen dolgozott. A Rákóczi és a Bene akadémia elnöke, Horváth Miklós kiemelte#!# a jövőben még szorosabb együttműködést kell kialakítani a helyi felnőtt klub és az utánpótlás bázis között.

A 61 esztendős testnevelő tanár és szakedző Budapesten született, és játékosként ugyan nem szerepelt az élvonalban, szakvezetőként azonban eljutott a legmagasabb osztályig. 1972-től a KSI különböző utánpótláscsapatait edzette tizenhat éven keresztül, majd Szaud-Arábiában vállalt munkát. Magyar NB I-es vezetőedzőként dolgozott Diósgyőrben, Pécsen és kétszer a Vasas csapatánál, illetve az U19-es válogatott szövetségi edzői tisztét is betöltötte. A pályafutás újabb állomása Kaposvár. 
„Nagyon sok játékos az évek során volt nálam a korosztályos válogatottaknál, és nagyon jó véleményem van a kaposvári akadémiáról, főleg a felkészítésről és az edzői munkáról. Egy akadémia szakmai vezetése nem csak szakmai feladat, hanem megtiszteltetés, így örömmel vállaltam el a felkérést. Az első napokban tapasztalatgyűjtés történik a részemről, ismerkedek a körülményekkel, az edzőkollégákkal és természetesen a legfontosabbal, a gyerekekkel. Egészen biztos vagyok benne, hogy tudok új anyagokat hozni a képzésbe. Mindennap változom én is, mert a gyerekek először, a legkisebbeket tekintve, ösztönösen játszanak, és a labdarúgás szeretete, a játék öröme átragad rám is minden pillanatban” – mondta a bemutatkozó beszélgetésen Szapor Gábor.
Horváth Miklós elnök kiemelte#!# a Rákóczi és a Bene Ferenc Akadémia jövője csak együttesen képzelhető el.
„Az egyik legfontosabb feladatunk, hogy a felnőtt csapat irányába minél több játékos áramoltatása biztosított legyen. Még szorosabb kapcsolatot kell kialakítani a felnőtt csapat és az utánpótlás bázis között. Eddig voltak mesébe illő pályafutások is, de az utóbbi időben megtorpanás látszik” – fogalmazott Horváth Miklós. 
A Rákóczi NB I-es csapatának vezetőedzője, Prukner László az elmúlt évvel ellentétben szerepet vállal az utánpótlásban is, leginkább a stratégia kialakításában. A kaposvári fiatalok ma délután állnak munkába, és a jövő heti Intersport Ifjúsági Futballfesztiválon már pályára is lépnek. A kaposvári labdarúgó akadémia felemás évet zárt, így mindenki abban bízik, hogy a következő szezon jobban sikerül majd.