Szombaton Szombathelyen folytatja bajnoki szereplését a Rákóczi futballcsapata. Az NB I. hétvégi fordulójában újabb nehéz kilencven perc vára kaposváriakra#!# a Haladás otthonában hagyományosan nem könnyű pontot, pontokat szerezni. A 14. helyen álló somogyiaknak viszont most égetően szükségük lenne egy sikerre.

Rosszul indult a pénteki nap a Rákóczi Stadionban. Kiderült, hogy az éjszaka betörők jártak a felnőtt csapat öltözőjében, és elsősorban futballcipőket vittek el, mintegy félmillió forint értékben. A klub feljelentést tett, a fiúk pedig a történtek ellenére is szeretnének a szombati fontos bajnoki mérkőzésre összpontosítani.
– Úgy érzem, megzavart ez a váratlan esemény – mondta honlapunknak a Rákóczi utánpótlás válogatott szélsője, Balázs Benjámin. – Tíz órakor szóltak, hogy menjek le a stadionba. Két pár cipőm tűnt el, és azért sajnálom nagyon a történteket, mert az egyiket úgy kaptam a válogatottnál. Bízom benne, hogy meglesz, most pedig próbálok a mérkőzése koncentrálni. 
A Rákóczi a legutóbbi bajnoki fordulóban elkönyvelhette újabb döntetlenjét. A fiúk a Honvéddal játszottak 2-2-es eredményt, és 10 pontjukkal a 14. helyről várják a folytatást. 
– Szombathelyen mindig nehéz meccsekre számíthatunk – folytatta Balázs Benjámin. – Felkészültünk belőlük, és úgy érzem, megfelelő összpontosítással, letámadással meg lehet őket zavarni. Valóban hiányoznak a pontok, de szerintem a játékban nincsenek gondok. Az összjáték megvan, a helyzetek is kialakulnak. Nagyobb koncentráció kellene, hogy amikor vezetünk, megtartsuk az előnyt. 
A tizedik helyen tanyázó Haladás ezen az őszön elsősorban a hazai pályában bízik, így győzelemre készül a Rákóczi ellen is. 
– Idegenben, egy-két mérkőzéstől eltekintve nem vagyunk acélosak, így a hazai mérkőzések létfontosságúak számunkra – fogalmazott a Haladás vezetőedzője, Aczél Zoltán. – A Kaposvár jó csapat, és úgy tudom, Sisa Tibornak is sok problémája van a sérülésekkel. Egy nagyon masszív csapat jön hozzánk, amely hét döntetlent játszott eddig. A tartásukat és a balszerencséjüket is mutatják az eddigi eredmények. Nekünk nem lehet más a célunk, mint itthon tartani a három pontot. Nem lesz könnyű, sokat kell érte dolgozni. Bízom benne, hogy a csapat úgy fog teljesíteni, ahogy azt én elvárom. 
A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik a vasi megyeszékhelyen. A mérkőzésről online közvetítésben számol be a kapos.hu és a sonline.hu hírportál.