Szerdán Újpesten folytatódik tovább a Kaposvári Rákóczi nehéz sorozata. A zöld-fehérek elvesztették a Soproni Liga legutóbbi három mérkőzését, és a fővárosban sem számítanak esélyesnek. Zahorecz Krisztián csapatkapitány ennek ellenére abban bízik, hogy az együttes magára talál, és újból megkezdi a pontgyűjtést.

Nehéz sorozat kellős közepén jár a Rákóczi#!# az együttes ezekben a hetekben olyan csapatok ellen játszik, amelyek előtte állnak a tabellán. Az MTK, a Debrecen és a Videoton ellen nem jött össze a pontszerzés. 

„Én személy szerint többre számítottam ebből a három mérkőzésből. az MTK a legfájóbb, és több volt a Videoton elleni meccsben, mint az, hogy nulla pontot szereztünk. Átéltünk már pár mérkőzést#!# nem az önbizalommal van baj, bosszantó, hogy milyen gólokat kapunk, utána pedig nem tudjuk azt a játékot játszani, amit előnyben tudunk. Most ez hiányzik. Debrecenben tudtunk vezetni, de lenulláztuk magunkat. Bízom benne, hogy ez lezárul, és Újpesen újra elkezdjük gyűjtögetni a pontokat” – mondta a Rákóczi csapatkapitánya, Zahorecz Krisztián.

A hétközi fordulóban tehát az egyre jobb formába lendülő Újpest lesz az ellenfél. Most sem lesz tehát könnyű dolga a kaposvári védelemnek. A fővárosiak az edzőváltás óta más felfogásban játszanak, mint korábban, és jobban pörögnek. Kapusuk, a kaposvári nevelésű Balajcza Szabolcs hazai pályán győzelmet remél.

„Örültem volna, ha a Rákóczi pontot szerez a Videoton ellen, mert most így mindent egy lapra feltéve lépnek pályára nálunk. A mi csapatunk jó formában van, a legutóbbi négy mérkőzésen tíz pontot szereztünk, és most is nyerni szeretnénk” – nyilatkozta Balajcza Szabolcs.

A Rákóczi az ősszel 2-0-ra legyőzte a lilákat, ebbe az emlékbe talán bele lehet kapaszkodni. Az Újpest – Kaposvár szerdán 18 órakor kezdődik a Megyeri úti stadionban. A találkozóról online közvetítésben számol be a Kapospont és a Sonline is. A mérkőzés felvételét csütörtökön délután fél hattól láthatják a Kapos Televízióban.