A kéthetes debreceni összetartás után újra itthon dolgoznak a Rákóczi labdarúgói. Selymes Tibor vezetőedző kedden délután a Cseri pályán vezényelt futóedzést, és egyelőre bő keret készül a további feladatokra. A szakvezető reményei szerint néhány napon belül kialakul az a játékosállomány, amely elutazhat a februári, törökországi edzőtáborba. 

A debreceni erőnléti edzőtábor után immár hazai környezetben készülnek a tavaszi szezonra a Rákóczi labdarúgói. A fiúk két hétig alapoztak a Hajdúságban és két előkészületi mérkőzést is játszottak. A kedd délutáni programban futóedzés szerepelt a Cseri úti pályán, és a régi ismerősök mellett sok új arc is feltűnt. Az érkezők listáján eddig két francia és egy-egy kameruni, román, szlovén és brazil szerepel.
 
„Szerintem összességében jól sikerült a debreceni edzőtábor – mondta honlapunknak Selymes Tibor vezetőedző. – Jobban megismertük egymást, és sokat dolgoztunk. A munkában viszont nem tudtunk száz százalékban mindent elvégezni, picit visszavettünk, de összességében elégedett vagyok azzal, amit csináltunk. Az új játékosok közül mindegyiket láttam, mielőtt idejöttek, személyesen vagy videón. Remélem, csütörtökig összeáll a csapat, mert a következő edzőtáborba azzal a kerettel szeretnék elutazni Törökországba, akikre számítok a tavasszal.”
Az egyik új szerzemény a 22 éves, 201 centi magas kapus, Antal Botond. A korábbi utánpótlás válogatott hálóőr Újpesten is védett, majd három évet töltött Angliában, legutóbb pedig Kecskeméten szerepelt. 
„Kecskeméten felbontottuk a szerződést a felkészülés első hetében, utána egy diósgyőri megkeresés volt, és eldőlt, hogy a nyáron kötök velük szerződést. Addig pedig az tűnt a legjobb megoldásnak, hogy Kaposvárra igazolok. Tudom, hogy nehéz dolgunk lesz tavasszal, de szeretném magamból kihozni a maximumot a mérkőzéseken és az edzéseken, és ez talán segít a csapat helyzetén is” – fogalmazott Antal Botond. 
Friss hír, hogy a klub felbontotta Zámbó Bence szerződését, aki szabadon távozhat. A Rákóczi szombaton játssza következő edzőmeccsét a Tatabánya otthonában.