Újabb nemzetközi előkészületi mérkőzéssel hangolt a tavaszi szezonra a Rákóczi NB I-es futballcsapata. A mieink ezúttal a horvát élvonalban szereplő NK Osijek otthonában vendégszerepeltek, és két mérkőzést is játszottak. Az első találkozót egy góllal nyerték az eszékiek, a második pedig döntetlennel ért véget. 

Az eszékiek, a törökországi edzőtáboruk után, jó formában várták a Rákóczi elleni kettős előkészületi mérkőzést. A hóesésben, műfüves pályán, de jó talajon lejátszott összecsapásokon kiderült, hogy a horvátok már előrébb járnak a munkában. Náluk ugyanis hamarabb kezdődik a tavaszi szezon, mint Magyarországon. Az első mérkőzésen az első félidő a hazaiaké volt, a kaposváriak a szünet után javultak fel, és a hajrában harcolták ki az egyenlítést Oláh büntetőjével. A horvátok is sokat támadtak, Camper kapusnak többször kellett nagyot védenie. 
A második összecsapáson a 37. percben szerzett vezetést az eszéki együttes, a somogyiak a 88. percben egyenlítettek#!# Balázs B. balról lőtte középre a labdát, Haruna pedig a kapuba továbbított. A kaposváriak védelmében próbajátékosként a görög Lazaros kapott lehetőséget. 
A Rákóczi legközelebb szerdán lép pályára Szlovéniában, az osztrák másodosztályú PSV Hardberg ellen. 
NK Osijek – Kaposvári Rákóczi FC  2-1 (2-0)
Rákóczi FC#!# Camper – Okuka, Zmukic, Fotias, Jánvári – Házi B., Horváth T., Földes, Thian – Oláh, Mustapha. Csere#!# Böjte, Dominic, Rusák. Vezetőedző#!# Prukner László
Gólszerzők#!# Lubak (4.), Tomasevic (36.), illetve Oláh (84., 11-esből)
NK Osijek – Kaposvári Rákóczi FC 1-1  (1-0)
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Kovács O., Bank, Hegedűs, Pedro – Pavlovic, Safaric, Balázs B., Bőle – Waltner, Haruna. Csere#!# Böjte, Dominic. Vezetőedző#!# Prukner László
Gólszerzők#!# Kvrvic (37.), illetve Haruna (88.)