Megszerezte első idegenbeli győzelmét az őszi szezonban a Kaposvári Rákóczi! A zöld-fehérek az OTP Bank Liga negyedik fordulójában Kecskeméten léptek pályára, és 1-1-es félidő után 2-1-re nyertek. Mindkét vendéggólt a horvát Vrucina lőtte.

Bojan VrucinaA Rákóczi a negyedik fordulóban már harmadik idegenbeli mérkőzésén lépett pályára, és két vereség után ezúttal legalább egy pontottal szeretett volna gazdagodni. A sérült Kovács Olivér nem tudott játékra jelentkezni, helyette nem védő, hanem egy támadó, Waltner Róbert kapott helyet a kezdőcsapatban. 
A bátran kezdő kaposvári együttes már a negyedik percben megszerezte a vezetést. Hajdúch kapus hosszú kirugása után Vrucina elé került a labda, aki 12 méterről, jobbal a kapu bal oldalába továbbított. 0-1.
A 6. percben Balázs B. passza után Oláh lőtt a kapu mellé. Két percre rá kétszer is védenie kellett Hajdúch kapusnak#!# mind a két brazil, Tarabai és Jorginho is bemutatkozott egy-egy lövéssel. A 15. percben nagy góllal egyenlített a Kecskemét! Bori szabadrúgása után nem tudtak felszabadítani a kaposváriak, Sós pedig öt méterről, ballal a jobb felső sarokba lőtt. 1-1.
A második találat után valamelyest visszaesett az iram, Mindkét csapat próbált pontos támadásokat építeni, de többször is hiba csúszott a játékba, így jöhetett a következő akció, immár a másik kapu irányába. A 37. percben Balázs B. hozta játékba Pavlovicot, aki lőtt, a labda levágódott egy védőről, Vrucina 15 méteres próbálkozása után pedig a kapus hárított.

Érdekes helyzettel indult a második félidő. Pekár ívelése után kétszer is megpattant a labda  a kapufán, majd a gólvonalon álló Hajduch kapus bal lábáról vágódott vissza a mezőnybe… 
Nem volt idő sokat tanakodni a történteken, ugyanis az 50. percben újra vezetést szerzett a kaposvári együttes! Vrucina zúdította kapura a labdát 30 méterről, és a késlekedő kapus mellett kilőtte a bal sarkot. Nagy gól volt! 1-2.
A folytatásban is jól futballozott a Rákóczi, és úgy tűnt, a fiúk tanultak a győri hibákból. A 66. percben Vrucina egészen a kecskeméti kapuig cselezett, de amire áthámozta magát a kapuson, a bíró szabadrúgást ítélt kifelé… Két perc múlva Patvaros passza után Pekár lőtt balról, 10 méterről mellé.  A 73. percben Vrucina 24 méteres szabadrúgása után védett Németh kapus. Két percre rá igazi tűzijáték alakult ki a kaposvári kapu előtt, Hajdúch kétszer védett lábbal, egyszer pedig kézzel… A 79. percben Haruna lőtt 20 méterről, középről a jobb kapufa mellé. 
A hajrában nagy erőket mozgósított a házigazda az egyenlítésért, de a kaposváriak jól védekeztek, és még kontratámadásokkal is próbálkoztak. A 100. kecskeméti mérkőzését játszó Litsingi egy rossz lövéssel és egy fejessel tűnt ki a mezőnyből, a végén pedig Vaskó veszélyeztetett, de Hajdúch kapus hálóját nem lehetett bevenni a második félidőben.

A Rákóczi értékes győzelmet aratott a kecskemétiek otthonában, és ezzel négy forduló után már hat pont áll a neve mellett a tabellán. Szép volt, fiúk!


(Fotó#!# Németh Ferenc – www.nso.hu)
Kecskeméti TE Phoenix Mecano – Kaposvári Rákóczi FC 1-2 (1-1)
Kecskemét, 2000 néző. V.#!# Oláh G.
Kecskemét#!# Németh – Sós, Balogh B., Vaskó, Mohl – Bori (Litsingi, 62.), Farkas B. (Patvaros, 63.), Savic (Salami, 71.), Pekár – Tarabai, Jorginho. Vezetőedző#!# Török László
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka, Bank, Zámbó, Pavlovic – Pedro (Hegedűs, 55.) – Oláh, Safaric, Balázs B. Vrucina (Jánvári, 81.) – Waltner (Haruna, 62.). Vezetőedző#!# Prukner László
Gólszerzők#!# Sós (15.), illetve Vrucina (4., 50.)
Sárga lap#!# Mohl (78.), illetve Vrucina (69.), Hajdúch (82.), Okuka (90.), Zámbó (94.)