Két vereség után most már győzni szeretne a Rákóczi futballcsapata. Az OTP Bank Liga 12. helyén álló kaposváriak a hozzájuk hasonlóan a középmezőnyhöz tartozó Szombathelyi Haladást látják vendégül a hétvégi bajnoki fordulóban. A találkozó szombaton 16 órakor kezdődik a stadionban.

A kaposváriak az emlékezetes pécsi győzelem után előbb hazai pályán kaptak ki jó első félidő után a Honvédtól, majd kellemetlen vereséget szenvedtek a kiesőjelölt Egertől.  
„Sokat sajnos nem szabad ezen gondolkodni, de én a hét elején még sokat rágódtam a történteken – mondta honlapunknak a Rákóczi csatára, Waltner Róbert. – Én szégyellem magam az Eger elleni meccs miatt. Az vigasztal, hogy hétről hétre lehet javítani, jön mindig a következő feladat, és remélem, sikerül előrébb lépnünk.”
„Természetesen érzékenyen érintette a csapatot a vereség, de túl kell lépnünk ezen – tette hozzá Hegedűs Dávid. – Nem sikerült átlépni a saját árnyékunkat, de most már a  Szombathely elleni mérkőzésre koncentrálunk. Nehéz mérkőzésre számítok, de most már nekünk is szükségünk van az eredményre, a győzelemre. Három pontra játszunk, és bízom benne, hogy amit a sors korábban elvett tőlünk, azt most visszaadja.”
A hétvégi ellenfél tehát a szombathelyi együttes lesz. a jó formában lévő Haladás 33 ponttal a nyolcadik helyen áll, jelenleg négy ponttal előzi meg a somogyiakat. A két együttes őszi mérkőzése gól nélküli döntetlennel ért véget. A vasiak öt mérkőzés óta veretlenek idegenben, kétszer győztek és háromszor játszottak döntetlent, és mindössze három meccsen nem szerzett gólt vendégként ebben az évadban. 
Waltner Róbert és Hegedűs Dávid a hétvégén jó teljesítményt vár magától és az egész csapattól.
„Elégedett nem vagyok az eddigi teljesítményemmel, de nem is az a típus vagyok, akire ez jellemző lenne – folytatta Waltner. – Ha minden meccsen gólt rúgnék, akkor is próbálnék még jobb lenni. Próbálok az edzéseken koncentrálni, hogy a mérkőzéseken jól játsszak. Sokat szenvedtem a sérülésem után, a rehabilitáció idején, aztán jól sikerült a két hónapos alapozás, mindössze egy edzésről hiányoztam. Nem érzem magam rossz erőben, remélem, hozzá tudok tenni a sikerhez a hét végén.”
„Volt egy kisebb sérülésem, ami már a múlté, és szerencsére a kéthetes kihagyás fizikálisan nem fogott meg. Jól érzem magam, rendben vagyok” – mondta Hegedűs.

A Rákóczi-Haladás rangadó szombaton 16 órakor kezdődik a stadionban.