Tulajdonrész-vásárlással és előrehozott, rendkívüli támogatással segít a város a Rákóczi futballcsapatán. Szita Károly polgármester hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján bejelentette#!# 35 millió forintot kap a klubot működtető kft. az adósságok egy részének rendezésére. 

A Rákóczi futballcsapata pontosan egy évtizedet töltött el az élvonalban, és az előttünk álló hétvégén az NB II-ben kezdi meg szereplését. Az együttest működtető gazdasági társaság az anyagi gondok enyhítésére 75 millió forintos kölcsönt kapott februárban a kaposvári önkormányzattól. A csapat kiesett az NB I-ből, a kft. sorsa pedig sokáig kérdéses volt. A gazdasági társaságot végül nem sikerült eladni az amerikai befektetőnek, és a 75 millió forintot sem sikerült visszafizetni a városnak. Az önkormányzat már korábban jelezte, hogy ebben az értékben, időlegesen, tulajdonrészt vásárolna a cégben.
– Köszönettel tartozik a Rákóczi Kft. valamennyi tulajdonosa Kaposvár valamennyi polgárának, akinek a pénzéből tulajdonrészt vásárol, ugyanis egyáltalán nem egészséges dolog, ha egy város egy futballklubot működtető kft. tulajdonosa. Az egészséges dolog, ha a város támogatja a sportot, és többek között a futballt is, és így is tett#!# a közgyűlés az elmúlt tíz évben több mint egymilliárd forintot adott a Rákóczinak – fogalmazott Szita Károly polgármester.
A Rákóczinak jelenleg a város az egyetlen támogatója, és a csapat most újabb segítséget kapott. 35 millió forint előrehozott támogatás átutalásáról született döntés, amit a játékosok és az edzők elmaradt bérének rendezésére, illetve az esedékes adótartozás rendezésére kell fordítani. A város vezetése abban bízik, hogy az újjáalakuló csapat mellé további támogatók is felsorakoznak majd.