Rákóczi 100

A Mázaszászvár elleni derbi egyik pillanata

A futball hőskorában egy Mázaszászvárnak is másodosztályú labdarúgó csapata volt. A Kaposvári Rákóczi elleni derbi egy pillanata 1978 őszéről.

A magyar futball kiemelkedő alakjai tekintettek vissza a száz éves múltra

Szimpóziummal egybekötött könyvbemutatóval folytatódott klubunk száz éves jubileumi rendezvénysorozata, melyen a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor is részt vett.

Kiállítással vette kezdetét a jubileum

Kiállítással vette kezdetét a jubileum

Ebben az évben ünnepli alapításának századik évfordulóját a jelenleg a harmadosztályban szereplő, de korábban több évadon át az élvonalban is vitézkedő Kaposvári Rákóczi FC. A jeles alkalomból szervezett kiállítást a zöld-fehér klub a várossal, a Rippl-Rónai Múzeummal, valamint a Puskás Intézettel közösen.

Az első csapatkép

A Kaposvári Rákóczi első csapata, a megalakuláskor, 1923-ban.

Közel húsz éve kezdődött a sikertörténet

Lassan húsz éve már, hogy a Szolnok elleni 2–0-s győzelem után a Kaposvári Rákóczi 2004-ben újra feljutott az NB I.-be, és legsikeresebb korszakát kezdte el, 10 éves élvonalbeli szerepléssel. Íme, az ünneplő csapat!

Azok a kilencvenes évek…

A Kaposvári Rákóczi 1996-os, NB II-es bronzérmet szerzett csapata. A keretből 11 fő játszott korábban, vagy később az NB I-ben.

Argentin Rákóczi

Egy kép a Kaposvári Rákóczi “emigráns” csapatáról. A 1930-as években a gazdasági világválság hatására sokan kivándoroltak, köztük a néhány éve létező Kaposvári Rákóczi tagjainak jelentős része is, akik Argentínában kötöttek ki. Ott megalakították az argentin Rákóczit. Az alábbi fotó erről a csapatól készült, igazi muzeális értékű kordokumentum. A gárda az 1930-as években sorra játszotta Dél-Amerikában a hírverő mérkőzéseit.

 

Egy igazán különleges fotó a régmúltból

A Kaposvári Rákóczi megalakulásának hatodik évfordulója, egyben hatodik éves közgyűlése 1929-ben, a nagy gazdasági világválság kitörésének évében.

A kép Harsányi Csaba, korábbi Kaposvári Rákóczi labdarúgó gyűjteményéből származik.

 

Selejtező után irány a másod- majd az első osztály

 

1986-ban a Kaposvári Rákóczi labdarúgócsapata megnyerte az NB III. Dráva csoportját és sikerrel vette az osztályozót, a Budafok és a győri MÁV DAC mellett harmadik NB III.-as bajnokként selejtezett. Itthon a Budafokot legyőzte, a MÁV DAC csapatával itthon, és idegenben is döntetlent játszott, és noha Budafokon 2-1-re kikapott, a négy megszerzett pont elegendő volt az NB II.-höz, a Budafokkal együtt jutottak fel a fiúk, Madár Gábor vezérletével. Aztán 1986 nyarán Csordás Lajos érkezett a kispadra, és vele az NB II.-t is megnyerték a zöld-fehérek.

Íme, egy 1986/1987-es csapatkép. Felső sor, balról: Murai Sándor, Prukner László, Riczu János, Deákvári Antal, Petrók Viktor, Meksz Gyula. Középen, balról: Duschák István pályaedző, Sándorfi Róbert, Miovecz Zoltán, Barna László, Balogh János, Kurdi János, Kraft Zoltán, Horváth Lajos, Hoffmann István gyúró. Elöl, balról: Czabula Ferenc, Magyar János, Bócz Lajos, Varga Gyula szakosztályvezető, Szilvási József elnök, Csordás István vezetőedző, Bíró Antal, Konrád László.

Fő támogatók
Médiapartnereink