2012. március 1-től az írott és elektronikus médiumok újságírói és fotóriporterei a Kaposvári Rákóczi FC hivatalos mérkőzéseiről is csak akkreditáció birtokában tudósíthatnak. Ennek érdekében kérjük a sajtó munkatársait, hogy minden mérkőzés előtt, a mérkőzést megelőző munkanapon 16 óráig akkreditálják magukat az akkreditációs űrlap kitöltésével. 

 

akkreditációs űrlap

 

Az akkreditációval rendelkezők a klubépület főbejáratánál, igazolvány ellenében vehetik át a belépésre jogosító karszalagot. A fotósok itt vehetik át a mellényüket, a mérkőzést követően pedig ugyanitt adhatják le azokat. A sajtó számára fenntartott helyekre a klubépületen át juthatnak el, a mérkőzések utáni sajtótájékoztatókat a klubépület első szintjén, a sajtó- és médiateremben tartjuk a lefújást követően 15 perccel. A sajtópáholy és a médiaterem a mérkőzés előtt két órával nyit ki, Wi-Fi és áramvételi lehetőség rendelkezésre áll.

A médiumok munkatársai az akkreditáció kérésével, a sajtóbelépő vagy a fotósmellény átvételével kijelentik, hogy a Kaposvári Rákóczi FC és a Magyar Labdarúgó Szövetség, vonatkozó szabályzatait ismerik és elfogadják, valamint eleget tesznek a biztonsági személyzet kéréseinek.

A fotósok a mérkőzés előtt fényképezhetik a kivonuló és felsorakozó csapatokat, azonban a kezdőrúgást követően csak az alapvonal mögött, valamint a 16-os vonala és az alapvonal között dolgozhatnak. A mellény és karszalag viselése minden eseten kötelező. A fotósoknak a LED falak mögött kell elhelyezkednie, hogy ne takarják azt ki. 

Az akkreditáció rendje:

 • Az írott és elektronikus médiumok újságírói és fotóriporterei a Kaposvári Rákóczi FC hivatalos, hazai és nemzetközi mérkőzéseiről akkreditáció birtokában tudósíthatnak.
 • Külön szabályok vonatkoznak a televíziós társaságok akkreditációjára, ehhez az MLSZ szabályzata alapján a jogtulajdonos MTVA írásbeli hozzájárulása szükséges.
 • A média képviselői a Kaposvári Rákóczi FC hazai labdarúgó mérkőzéseire a mérkőzés napját megelőző munkanap 16.00 óráig akkreditálhatják magukat. Az ezt követően beérkező akkreditációs igényeket nem áll módunkban elfogadni.
 • A Kaposvári Rákóczi FC hazai mérkőzéseiről rendszeresen tudósító média képviselői számára lehetőség nyílik egész éves regisztrációra.
 • A médiumok munkatársai az akkreditáció kérésével, a sajtóbelépő (karszalag és fotósmellény) átvételével kijelentik, hogy a Kaposvári Rákóczi FC és az MLSZ vonatkozó szabályzatait ismerik és elfogadják.
 • Amennyiben az akkreditációt kérők száma meghaladja a kiadható sajtóbelépők számát, a klub az előre meghatározott akkreditációs sorrend alapján adja ki a belépőket.

Az akkreditációs sorrend:

 • Az a média, mely rendszeresen tudósít a Kaposvári Rákóczi FC mérkőzéseiről, minden esetben előnyt élvez. 
 • MTVA, Somogyi Hírlap, Nemzeti Sport, Somogy Sportja, Kapos TV, a vendégcsapat sajtós munkatársai, a vendégcsapat székhelye szerinti megyei napilap.
 • Országos napilapok, egyéb televíziós társaságok, kiemelt internetes hír- és sportportálok, Somogy megyei médiumok, országos frekvenciaengedéllyel rendelkező rádióadók, egyéb helyi rádiók, hírügynökségek.
 • Magazinok, heti- és havilapok, helyi közösségi rádiók.
 • Egyéb internetes médiumok, szurkolói weboldalak.

Pályarend-szabályok

A Rákóczi-stadionba belépő újságíró és/vagy fotós elfogadja és betartja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), a Magyar Labdarúgóliga (MLL), és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) rá vonatkozó pályarend-szabályait:

 • Nem lép a játéktérre a mérkőzés előtt, alatt és a lefújás után sem.
 • Nem lép be az öltözőfolyosóra, a csapatok öltözőjébe (beleértve a játékoskijárót is).
 • Csak a számára kijelölt helyen tartózkodik, végzi munkáját és közlekedik, mielőtt elhagyja a stadiont.
 • Nem készít semmilyen személyes anyagot (fotó, videó) nagyközönség – vagy bármely internetes vagy mobilcég – számára a mérkőzés előtt, alatt és után, csak az őt akkreditáló médium számára.
 • A fotósok a számukra biztosított megkülönböztető mellényt csak rendeltetésszerűen – azaz a felső ruházat fölött- használják és a mérkőzés végeztével leadják.
 • Figyelembe veszi a Kaposvári Rákóczi FC érdekeit, és nem takarja el, illetve teljes mértékben láthatóan hagyja a mérkőzésre kihelyezett reklámtáblákat.
 • A biztonsági szolgálat kéréseit elfogadja, utasításait betartja: mozgásával, viselkedésével, viseletével nem akadályozza, nehezíti a megkülönböztető jelzést viselő személyzet, továbbá a rendőrség munkáját.

Egyéb betartandó kötelezettségek

 • A stadion területén belül számára fenntartott tartózkodási helyeket csak az esemény napján, legkorábban a kezdési időpontot megelőzően egy órával foglalhatja el. Ha ettől eltér, tudomásul veszi és elfogadja a biztonsági szolgálat intézkedéseit.
 • Elfogadja a Kaposvári Rákóczi FC szabályait.
 • Az akkreditáció csak az akkreditált személyre vonatkozik, más személy nem használhatja.
 • A belépéskor kapott karszalagot viseli, a biztonsági szolgálat kérésére ellenőrzésre felmutatja.
 • A kapott karszalag másik mérkőzésre nem használható fel, kizárólag az adott mérkőzésre szól.
 • A sajtóakkreditáció külön engedély nélkül nem érvényes a szurkolók, a klubvezetés, a játékosok és a VIP-vendégek által használt területre.

Szankciók

Amennyiben az akkreditált média munkatársai az akkreditációs rendben és a pályarend-szabályokban foglaltakat megsértik, a Kaposvári Rákóczi FC fenntartja magának a jogot arra, hogy az újságírót, a fotóst vagy a televízió munkatársát – érvényes akkreditációja ellenére – ne engedje be, vagy kivezettesse a területről. Az intézkedést igénylő szabályszegést követően a pályarendszabály, valamint egyéb biztonsági szabályok megsértésének súlyától függő eljárást folytat le a klub, súlyosabb esetben a megkeresett és érintett hatóság. A klub eljárásának keretén belül korlátozásra, súlyosabb esetben visszavonásra kerülhet az akkreditáció. Amennyiben egy újságíró/fotós a sportrendezvény ideje alatt megszegi a Kaposvári Rákóczi FC akkreditációs rendjét, a pályarend-szabályokat, valamint az MLSZ vonatkozó szabályait, illetve a hatályos magyar előírásokat, úgy a klub visszavonhatja akkreditációját és polgári peres úton kártérítést követelhet a fotóstól, valamint az általa képviselt médiumtól.