Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Ferencvárosi TC második csapata van a célkeresztben.

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 23. fordulójában a Ferencvárosi TC második együttese érkezik a Rákóczi Stadionba. A vasárnap 16.00 órakor kezdődő találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban a fővárosi együttessel. A Fradi az 1910-es évek óta kisebb-nagyobb megszakítással szerepeltet tartalékcsapatot. Az MLSZ pár évvel ezelőtti rendelkezése óta pedig már kötelező is az élvonalban szereplő kluboknak második csapatot indítani a harmadosztályban, így a 2020/2021-es évad óta folyamatosan itt szerepelt az FTC II.

Jelen
A Ferencvárosiak második csapata 22 forduló követően, éppen csapatunk mögött a hatodik helyen áll a bajnoki táblázaton. Ezt főként a jó őszi szezonjának köszönheti, ugyanis a tavaszt borzasztó rosszul kezdték a fővárosiak. A Fradi tartalékcsapata előbb a Majostól (1–2), majd az MTK második csapatától (1–0), végül pedig az Iváncsától (1–2) kapott ki. A vereségsorozatot a Dunaújváros otthonában zárták le (0–0), míg az előző körben a Mohács ellen, hazai pályán szereztek egy pontot (1–1). Remélhetőleg a nyeretlenségi sorozatuk nem Kaposváron szakad meg.

Közös múlt
A Fradi második csapatával eddig egy bajnoki mérkőzést vívtunk. A jelenleg is zajló idényben, egy, a hajárban esett találattal kaptunk ki.