Az utolsó, ötödik nyári felkészülési mérkőzésünkön is győztesen hagytuk el a pályát, így jó szájízzel várhatjuk a bajnoki rajtot.

A bajnoki főpróbát a horvát Slaven Belupo II. ellen vívta csapatunk vasárnap délelőtt a Rákóczi Stadionban. Az első gólra nem kellett sokat várni bő tízpercnyi játék után Nicoló Mazzonetto gólra váltotta csapatunk elő formás akcióját. Támadónknak tulajdonképpen csak annyi dolga maradt, hogy a hálóba továbbítsa a játékszert (1–1). A folytatásban aztán estek-keltek mindkét csapat játékosai a pályán, amit tudjunk be az előző napi esőzésnek. Inkább mi kezdeményeztünk, mégis nem sokkal az ivószünet után egy felívelésnél a felső léc mentette meg az egyenlítő góltól. Az első játékrész krónikájához tartozik, hogy a horvátok egyik játékosának idő előtt befejeződött a játék, miután sérülés miatt le kellett cserélni.

A második játékrészben is jobbára azt történt a pályán, amit a kaposváriak elképzeltek és szerettek volna. Az 57. percben Nagy Máté növelte tovább a hazai előnyt (2–0), majd a rendes játékidő lejárta előtt nem sokkal Görög Gergő állította be a végeredményt. A másik oldaltól érkezett az ívelés, Görög pedig kapásból kapura suhintotta a labdát (3–0). Kétségkívül látványos és védhetetlen gól volt, amely előtt – szó szerint – még vezetőedzőnk, Székely Tibor is kalapot, pontosabban sültös sapkát emelt. Az utolsó edzőmeccs után a szurkolók megtapsolták a Rákóczi játékosait. Mi tagadás, jó érzés volt hallani…

Kaposvári Rákóczi FC–Slaven Belupo II. 3–0 (1–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 150 néző.
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. (Horváth F. a 77. percben) – Heil M. (Kis-Fónai M. a 67. percben), Nagy M. (Kámi B. a 67. percben), Hadaró V. (A. Mazzonetto a szünetben) – Görög G., Szederkényi Á., Balla K. (Mayer M. a 67. percben), Horváth B. (Balogh Á. a szünetben), Pusztai D. – Babinszky B. (Pressing M. a 67. percben), N. Mazzonetto. Vezetőedző: Székely Tibor.
Gólszerzők: N. Mazzonetto (a 11. percben), Nagy M. (az 57. percben), Görög G. (a 80. percben).