Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Szekszárdi UFC csapata van a célkeresztben.

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának harmadik fordulójában Szekszárdi UFC otthonába utazunk. A vasárnap 17.30 órakor kezdődő találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban a Tolna vármegyei együttessel.

Múlt
A klubot 1911-ben alapították, még Szekszárdi SC néven, majd az évek során az egyesület több névváltozáson is átesett. 1992-ben vette fel a Szekszárdi UFC nevet, s az utánpótlásnevelő-egyesülethez került a felnőtt csapat is, amely Dózsa néven több, mint húsz évig volt a másodosztály tagja. Jogutódként az új egyesület is a másodosztályban kezdett, de két évad után búcsúzott, s azóta jobbára a harmadosztályban szerepel, de voltak időszakok, amikor a negyedik vonalig süllyedt vissza a gárda. Erre legutóbb 2006/2007-es évadban volt példa, de azóta stabilan az NB III. tagja a Tolna vármegyei csapat. Az utóbbi évtizedek legjobb helyezését a 2012/2013-as idényben érte el a Szekszárd, amikor is ezüstéremnek örülhettek a Dráva csoportban. Az előző évadokat jobbára a középmezőny alján zárták, a legutóbbit például a tizenkettedik helyen fejezték be.

Jelen
A Szekszárdi UFC két fordulót követően három ponttal a tabella kilencedik helyét foglalja el. Az első körben 2–1-es győzelmet arattak a PTE-PEAC otthonában, majd a másodikban, hazai pályán 1–0-ra kikaptak a PMFC ellen. A MOL Magyar Kupa első körében pedig kiütötték a Baranya vármegyei másodosztályú Himesházát, hiszen 12–0-val jutott a második körbe.
A nyáron így alakult át a keret:
Érkezett: Szabó Dominik Balázs (Fővárosi Vízművek SK), Major Péter (Bonyhád), Sütő Endre (Bonyhád), Bartha László (Dunaföldvár).
Távozott: Keresztes Zalán (Majos), Kozma Roland (Siklós), Járfás Gergő, Gulyás Péter.

Közös múlt
A Szekszárddal a másodosztályban összesen tizenhat alkalommal találkoztunk. Az első összecsapásra 1957. szeptember elsején került sor, Kaposváron. Ekkor a még Kinizsi néven szereplő csapatunk Márkus góljával és Mózsi duplájával végül három-kettőre nyert 3500 néző előtt. A harmadosztályban eddig két alkalommal találkoztunk. Az előző idényben, Kaposváron kettő-nullás sikert arattunk, míg a tolnai vármegyeszékhelyen döntetlent értünk el. Az örök mérleg nyelve felénk billen, hiszen kilenc győzelem szerepel a nevünk mellett, míg a szekszárdiak ezzel szemben ötször nyertek, négy döntetlen mellett.