Nyolcgólos sikert arattunk a Szekszárdi UFC otthonában az NB III. Dél-Nyugati csoportjának harmadik fordulójában.

 

Jó előjelekkel utaztunk Szekszárdra, hiszen a szerdai játéknapon egy önbizalomnövelő, nyolcgólos sikert arattunk a PTE-PEAC ellen, s a tolnai vármegyeszékhelyen sem szerettünk volna letérni a győztes útról. Ennek megfelelően gyorsan ellenfelünk fölé kerekedtünk, s viszonylag gyorsan magabiztos előnyre tettünk szert. Az első negyed órán belül már megszereztük a vezetést, miután a 12. percben Horváth Balázs jó ütemben ugratta ki Babinszky Bencét, aki betört a tizenhatoson belülre, majd nagy erővel lőtt a bal felsőbe (0–1). Az előnyünket hat perc múlva megdupláztuk: Babinszky Bence ezúttal az előkészítésben jeleskedett, jól tálalt Mayer Milán elé, támadónk pedig kilőtte a bal alsót tizennyolc méterről (0–2). A félidő derekán tovább növeltük az előnyünket, egy remek támadás végén Mayer Milánt buktatták a tizenhatoson belül, azonban mielőtt a játékvezető belefújt volna a sípjába, hogy megítélje a jogos büntetőt, a labda Zoltán Rafael elé került, aki tíz méterről, okosan tekert a bal alsóba, tíz méterről, kissé balról (0–3). A szüneti percekben Mayer Milán és Görög Gergő csodás összjátékéból alakult ki újabb ziccer, melyet utóbbi értékesített (0–4), így teljesen megnyugtató fölényben mentünk szünetre.
A második játékrészben sem húztuk be a kéziféket, hiszen előbb Görög Gergő átlövésből (0–5), majd Babinszky Bence egy kiugratás után talált a kapuba (0–6). Hiába változtatott tehát a szünetben négy helyen is csapatán a hazaiak mestere, Mészáros István, nem jött be a frissítés. Ráadásul Balla Kevin kiugratás után Mayer Milán került ziccerbe, de Babinszky Bence elé talált, aki egy méterről lőtt a kapuba (0–7).
Az utolsó negyed órára két saját nevelésű fiatalunk, Szabó Milán és Pressing Máté is pályára lépett, ráadásul utóbbi egy góllal is hozzá tudott járulni a fényes győzelemhez (0–8).

Székely Tibor: – Nagyon boldog vagyok, köszönöm ezt az érzést a játékosaimnak! Öröm volt nézni, hogy mennyire motiváltan szerették volna megnyerni a mérkőzést, hogy mennyi jól játszottak, illetve, hogy milyen csodaszép gólokat rúgtak. Ezért érdemes dolgozni. A csapatot egy kicsit felforgattam, hiszen az ellenfelek készülnek ránk, így próbáltam váratlant húzni, illetve szerettem volna olyanoknak is lehetőséget adni, akik eddig kevesebbet kaptak, de edzésről-edzésre keményen dolgoznak. Megérdemlik a játékperceket, és ezt be is bizonyították. A fiatalokkal kapcsolatban is bizakodó vagyok, csak arra tudom biztatni őket, hogy a munka és a hit meghozza a gyümölcsét. Amit szeretnék kiemelni, hogy Mayer Milán szerdán megmutatta, hogy milyen alázatos tud lenni, átadta a tizenegyesnél a labdát Zoltán Rafaelnek, a futball pedig ezt most visszaadta neki, hiszen remekül játszott, csodálatos gólt rúgott, remek előkészítései voltak. Ezért is csodálatos ez a játék! Örülök, hogy ezt láthatták a szurkolóink!

Szekszárdi UFC–Kaposvári Rákóczi FC 0–8 (0–4)
Szekszárd, 100 néző. V.: Maml Z. (Jakab B., Kondákor T.).
Szekszárdi UFC: Pomozi – Péter A., Ágics, Béla D. – Kárpáti, Gellér, Lékó (Bartha, a szünetben), Tóth D., (Tokody, a szünetben), Horog – Sütő (Arena, a szünetben), Paksi (Ulbert, a szünetben). Vezetőedző: Mészáros István.
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Görög, Balogh Á., Hadaró, Pusztai (Böndi, a 72. percben) – Horváth B. (A. Mazzonetto, az 51. percben), Szederkényi – Babinszky, Balla (Szabó M., a 72. percben), Zoltán R. (N. Mazzonetto, a 63. percben) – Mayer M. (Pressing, a 72. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.
Gólszerzők: Babinszky (a 12., az 54. és a 64. percben), Mayer M. (a 18. percben), Zoltán R. (a 22. percben), Görög (a 38. és az 50. percben), Pressing (a 91. percben).