Kétgólos győzelmet arattunk a Bonyhád VLC otthonban az NB III. Dél-nyugati csoportjának nyolcadik fordulójában.

A sérüléshullám miatt igencsak felforgatott csapatot kellett pályára küldenie vezetőedzőnknek, Székely Tibornak Bonyhádon, hiszen a hosszabb ideje sérüléssel bajlódok mellett ezúttal Balla Kevinre és Babinszky Bencére sem számíthatott vezetőedzőnk. Ennek ellenére viszonylag gyorsa, tíz perc leforgása alatt feltörtük a bonyhádi védelmet, miután Balogh Ákos adott remek labdát a jobb szélre Görög Gergőnek, akinek a centerezését Horváth Balázs közelről lőtte a kapuba (0–1). Az örömünk azonban nem tartott sokáig, hiszen a középkezdés után Babulják Márk került helyzetbe, s lőtt a hosszúba hat méterről, jobbról (1–1). Félórányi játékot követően Mayer Milán kapott a lábához, s sajnos nem tudta folytatni a játékot, Székely Tibornak így újabb kényszerű változtatást kellett végrehajtania, Nicoló Mazzonetto érkezett a pályára. A szünetig minkét csapat előtt több helyzet is adódott, korábban a csapatunkat is erősítő Ipacs Péternek, valamint Mikler Dánielnek is több nagy védést kellett bemutatnia, s nekik is köszönhetően nem esett újabb találat ebben a játékrészben.

A második félidő elején Horváth Balázs harcolt ki büntetőt, melyet Nicoló Mazzonetto értékesített, így ez a játékrész is remekül indult számunkra (1–2). A folytatásban egyre jobb futballt mutattunk, amit az újabb gólunk is jelezett: Nicoló Mazzonetto vette célba húsz méterről a jobb alsót, a lövését Ipacs Péter hárította, a kipattanót azonban Görög Gergő nagy erővel lőtte a kapu bal oldalába (1–3). Kétgólos előnyben egyre nagyobb lehetőségeket dolgoztunk ki, azonban újabb gólt már nem szereztünk.

Székely Tibor: – Egy csodálatos gólt rúgtunk, majd egy nagyon bosszantót kaptunk, amivel megszegtük az ötperces szabályunkat, amiben az áll, hogy rúgott gól után öt percen belül nem kaphatunk. Innentől kezdve az egész első félidő nem tetszett, sem játékunkban, sem helyzetkihasználásunk, sem a védekezésünk, sem a labdabirtoklásunk. Az első félidőben túl sok veszélyt nem jelentettük az ellenfél kapujára. Nem mentség, tény, hogy szinte a teljes támadósorunk hiányzott a mérkőzésen, így az egy csodálatos dolog, hogy megoldottuk azt, amit a héten gyakoroltunk, a szélsőink sokkal többet vállaltak. Ez a jövőben egy új taktikai fegyverünk lehet. A második félidővel minden szempontból elégedett vagyok, sokszor kerültünk lendületből az ellenfél tizenhatosán belülre, s a góljainkat is ennek köszönhetően szereztük.

Sárai György: – Ha ezt a meccset nem látom és csak az eredményt tudom, akkor azt mondom, hogy ez egy elfogadható eredmény. Így azonban, hogy láttam rossz érzéseim vannak, mivel sokat hibáztunk, amit a Rákóczi megbosszult. Játéban felvettük a ritmust a Kaposvárral, azonban ők jobban használták ki a helyzeteket, mi pedig nem.

Bonyhád VLC–Kaposvári Rákóczi FC 1–3 (1–1)
Bonyhád, 180 néző. V.: Maml Z. (Topálszki Sz., Aczél P.).
Bonyhád VLC: Ipacs – Ikladi, Bozóki, Ladányi V., Kugler – Sásdi, Pintér M. – Babulják (Lerch, a 80. percben), Pál Márk (Pál Márton, a 67. percben), Ladányi P. (Rabi, a 80. percben) – Márkvárt P. Vezetőedző: Sárai György.
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Heil (A. Mazzonetto, az 56. percben), Nagy M., Hadaró – Görög, Horváth B., Szederkényi, Balogh Á., Pusztai – Mayer M. (N. Mazzonetto, a 32. percben), Pressing (Szabó M., a 88. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.
Gólszerzők: Babulják (a 11. percben), illetve Horváth B. (a 10. percben), N. Mazzonetto (az 51. percben – 11-esből), Görög (a 65. percben).
Sárga lap: Márkvárt P. (a 71. percben), Bozóki (a 83. percben), illetve A. Mazzonetto (a 60. percben), Hadaró (a 88. percben).