Eredményes szezont zárt a Kaposvári Rákóczi második számú együttese. A zöld-fehérek a bajnoki tabella harmadik helyén végeztek az NB III. Dráva-csoportjában. A Rákóczisok edzője, Pusztai László nyilatkozott honlapunknak.

 – Sikerült felkapaszkodniuk a dobogóra. Hogy érzi, csapata kihozta a maximumot magából? 
– Még voltak tartalékaink, illetve akadt pár olyan meccs, amikor a hozzáállással nem voltam elégedett.
– Elsősorban minek köszönhető, hogy megszerezték a harmadik helyet?
– A játékosok tették a legtöbbet a sikerért. Sisa Tibornak is köszönet jár, mert mindig tudott olyan gerincet adni az első csapattól, akik meghatározták a mieink játékát. Kovács kapus, Zahorecz, Horváth Tamás, Vadas Zalán több meccsen jó teljesítményt nyújtottak, de Gujic és Okuka is vállalt egy-egy mérkőzést, amivel sokat segítettek. Kellemes meglepetés volt Házi Bence, aki egy alkalommal mesterhármast is szerzett, fejlődött a szezon során, és meghatározó játékossá vált. Nem beszéltem még Majorról és Szolomájerről, akiknek felnőttessé vált a játékuk, alapemberré nőtték ki magukat. A támadósorban pedig Kulcsár látványos futballja, Reszli gólérzékenysége és Berdó stabil játéka sokat sejtet a jövőre nézve – akár az első csapat háza táján is. Összességében nézve megérdemelten végeztünk a dobogón, hisz nem egy nagy különbségű győzelmet arattunk és a legtöbbször mi uraltuk a játékot, emellett örömteli volt számomra, hogy az év során edzéseken is bő keret állt rendelkezésre.
– Melyek voltak a legjobb mérkőzéseik a szezon során?
– Ahogy említettem több alkalommal is sikerült gólfesztivált rendeznünk. Hirtelen a Balatonlelle, a Szekszárd, a Komló, és Pogány. elleni találkozók jutnak most az eszembe. 
– Az első csapattól száműzött labdarúgók is "beálltak a sorba" a tavasszal? 
– Kire gondol?
– Kulcsárra, Mátéra. És érdekelne, hogy Oláh miért nem játszott egyik meccsen se?
– Máté Peti vállalt meccset, jó hozzáállással, Kulcsárt már említettem, hogy hasznukra volt. Oláh Lóránt pedig más dimenzió… Ha már itt tartunk, megemlíteném Zahorecz Krisztián példaértékű sportemberi magatartását, habár ő nem a száműzöttek közé tartozik. Nem menekült sérülésbe, mikor kikerült az első csapat keretébe, hanem tisztességesen odatette magát, ahogy kell.
– Megvolt a megfelelő összhang az NB I-es és az NB III-as gárda edzői stábja és játékosai között?
– Sem ellentét, sem feszültség nem volt. Balázs József „Bazsika” és köztem mindig tiszta hangvétel volt jellemző, a játékosoknál sem volt kellemetlenség. Edzeni pedig mindig tudtunk jó körülmények között.
– Sikerült kinevelni az első csapatnak újabb játékosokat?
– Az elmúlt években az U19-es keretből többek között Kulcsár, Balázs, Bőle alapból felkerültek, de akik hozzánk érkeztek, azok is léptek. Örömmel veszem, hogy már Major is az első csapattal tud készülni. 
– Végül az Ön új feladatáról kérdezősködnék. Több helyen olvasható és hallható volt, hogy a jövőben az U19-es korosztályos együttest irányítja majd a Rákóczinál.
– Horváth Miklós elnök úr kért fel a feladatra, amelyet szívesen elvállaltam. Nagy tétről van szó, hisz egy akadémia U19-es és U17-es korosztályos együttesének az első osztályban van a helye, és ez a két gárda sajnos épp most esett ki a másodosztályba. Azt a feladatot kaptam, hogy vissza kell jussunk az NB I-be, ezért fogok mostantól legjobb tudásom szerint dolgozni.
Varga Péter